Societatea de administrare a investitiilor (SAI) Zepter a lansat trei fonduri mutuale, care vor avea un capital initial de 5 milioane de euro, si un produs de gestiune de avere (wealth management), numit Contul individual de investitii, relateaza NewsIn.
Piata romaneasca este foarte importanta, iar aceste produse ofera alternative viabile investitorilor romani. Avem planuri pe termen lung in Romania", a declarat presedintele consiliului de administratie al SAI Zepter, Marko Simic.

Fondurile de investitii Zepter Actiuni, Zepter Obligatiuni si Zepter Mixt sunt destinate plasamentelor pe termen lung (circa 2-3 ani) si au grade de risc diferite, in functie de optiunile de investitii.

"Primul fond, Zepter Actiuni, are un profil de risc ridicat, urmand sa investeasca pana la 90% din active in actiuni listate pe piata de capital. Capitalul de pornire al fondului va fi de 3,5 milioane de euro. Al doilea fond, numit Zepter Mixt, are un grad de risc mediu si va aloca pana la 70% din sumele atrase in actiuni. Capitalul de pornire al Zepter Mixt va fi de un milion de euro", a spus directorul general al SAI Zepter, Corneliu Stanciu.

Al treilea fond se numeste Zepter Obligatiuni si are un capital de pornire de 0,5 milioane de euro. Gradul de risc al fondului este scazut, pentru ca va investi pana la 50% din active in obligatiuni si cel mult 40% in actiuni.

"Fondurile de obligatiuni au o valoare mult mai stabila de la o zi la alta si ofera investitorilor castiguri regulate. Perioada recomandata clientilor pentru investitii este cuprinsa intre doi si trei ani, iar diversificarea plasamentelor conduce la diminuarea riscului", a mai spus Stanciu.

Contul individual de investitii, reprezinta un fond de investitii in miniatura, suma minima fiind de 30.000 euro.

"Contul individual de investitii nu are restrictii referitoare la procente de detineri in valorile mobiliare si ofera o flexibilitate ridicata in investitii, care permite randamente superioare fondurilor", a mai declarat Stanciu, adaugand ca aceste conturi beneficiaza de serviciile unui manager de portofoliu profesionist, iar comisionul de performanta se plateste anual si nu lunar.

Investitiile vor fi facute pe piata din Romania, urmand ca din august 2008, 20% din portofoliu sa fie investit in strainatate.

In prezent, Zepter societate de administrare a investitiilor administreaza doar conturi individuale si are 10-12 clienti cu conturi de 500.000-600.000 euro.

Parte a Zepter Group, SAI Zepter a fost infiintata in 2007 si administreaza in prezent peste 10 conturi individuale cu active de circa 500.000 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri