Provident Financial Romania a dat imprumuturi de 13 milioane euro in primele sase luni din 2008, de peste trei ori mai mari decat in perioada similara a anului trecut, pe masura ce numarul clientilor a crescut de la 17.000 la 50.000 de persoane. In primul semestru din 2007, compania acordase credite de 4 milioane euro.
Subsidiara din Romania a companiei britanice de credite de consum Provident Financial a inregistrat venituri de peste 6 milioane euro pana la finalul lunii iunie, in crestere cu 242% fata de rezultatele din iunie 2007, cand inregistra venituri de 1,76 milioane euro.

Rezultatele au fost anuntate az la Londra de compania-mama, International Personal Finance, lider in furnizarea de credite de consum in Marea Britanie.

"Provident Financial Romania este o companie cu perspective excelente, rezultatele inregistrate in Romania fiind in linie cu performantele grupului International Personal Finance la nivel global. Ne asteptam la o crestere sustinuta si in semestrul al doilea", a spus directorul general al companiei, Stephen Rice.
Investitiile realizate de companie in 2008 pentru dezvoltarea infrastructurii si extinderea operatiunilor in orase noi s-au ridicat la 9,5 milioane euro. Compania anuntase la sfarsitul lunii aprilie ca va face investitii de 11 milioane de euro pe intreg anul 2008.

"In 2008, am deschis sapte sucursale noi, astfel incat infrastructura noastra teritoriala are acum 14 sucursale si puncte de lucru in alte 20 de orase. Acest lucru inseamna ca, in momentul de fata, putem servi circa 70% din populatia urbana a tarii. Pana la sfarsitul acestui an, vom mai deschide doua sucursale in vestul tarii", a adaugat Stephen Rice.

Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciliul solicitantilor. Compania este inregistrata in Registrul General al institutiilor financiare nebancare al Bancii Nationale a Romaniei si este membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care desfasoara activitati in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. Grupul IPF a anuntat pentru primul semestru din 2008 un profit brut de 22,1 milioane de lire sterline (27,8 milioane de euro), in crestere cu 39% comparativ cu perioada similara a anului trecut. IPF a anuntat ca va lansa operatiunile pe piata din Rusia pana la inceputul lunii septembrie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri