Consiliul director al Euroins Insurance Group (EIG), divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, a desemnat un nou presedinte, in persoana lui Kiril Boshov, care il inlocuieste pe Velislav Hristov, in continuare membru al consiliului director.
Divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria va avea si un nou director executiv, pe Zlatolina Mukova, functie detinuta pana in prezent de Kiril Boshov.

Totodata, EuroIns Insurance Group isi va majora capitalului social pana la 122,1 milioane euro, in urma unei finantari de 26 milioane euro primite de la fondul de investitii elen Global Finance.

in urma tranzactiei, Global Finance detine o cincime (20%) din actiunile EIG, suma destinata cresterii grupului prin achizitii pe pietele de asigurari din Ucraina si Rusia.

EuroIns Insurance Group, divizia de asigurari a Eurohold Bulgaria, controleaza compania de asigurari EuroIns, fondul de asigurari de sanatate St. Nikolai Ciudotvoret si firma romaneasca de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans).
EuroIns Romania si-a sporit afacerile cu 46% in primele sase luni ale acestui an, cu un volum de prime brute de peste 68 milioane lei.

Global Finance activeaza pe piata fondurilor inchise de investitii si administreaza un capital de 850 milioane euro colectat de la investitori nationali si internationali. De la infiintarea sa, Global Finance a creat opt fonduri si a facut plasamente in mai mult de 60 de companii, in principal in Grecia, Bulgaria si Romania.

Euroins Bulgaria a afisat afaceri de peste 19,3 milioane euro in primul semestru al acestui an, in crestere cu 44% fata de acelasi interval din 2007, peste media inregistrata la nivelul pietei de asigurari generale din Bulgaria.

In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.
Compania de asigurari EuroIns Romania (fosta Asitrans) utilizeaza din iunie doar noul nume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri