Adunarea generala a actionarilor CEC Bank se va intruni pana la sfarsitul lui aprilie pentru aprobarea bilantului bancii pe 2008, urmand ca in aceeasi sedinta sa fie schimbata si conducerea bancii, a declarat presedintele AVAS, Mircea Ursache, citat de NewsIn.
Ursache a precizat ca face afirmatia in calitate de coordonator in cadrul PSD pentru mediul de afaceri.

"Pana pe 30 aprilie se va intruni AGA la CEC Bank pentru aprobarea bilanturilor contabile pe 2008, iar odata cu aceasta, va fi schimbat consiliul de administratie, pentru ca majoritatea membrilor nu mai au nicio functie in Ministerul de Finante, si presedintele CEC", a spus Ursache.
CEC Bank are ca actionar unic statul, prin Ministerul Finantelor Publice.

"In viziunea mea, cel mai potrivit pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a adaugat el.

Enache Jiru este in prezent seful comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a inlocuit pe Sebastian Vladescu.

Jiru a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor si presedinte al CEC in perioada guvernului Nastase. In 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii, companie care a participat la campania de aderare pe pilonul II de pensii private obligatorii, dar s-a retras de pe piata, pentru ca nu a atras suficienti participanti.

Ursache a mai spus ca CEC Bank are nevoie de o conducere noua, mai ales dupa ce banca va fi capitalizata, si se va axa pe finantarea IMM-urilor.

Saptamana trecuta, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat ca statul va aloca o prima transa de bani pentru capitalizarea CEC Bank, in valoare de 450 de milioane lei, pana la sfarsitul acestei luni, pentru ca banca sa aiba la dispozitie mai multi bani pentru finantarea IMM-urilor. In total, statul va injecta in acest an 900 milioane lei in CEC Bank.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri