ING Bank Romania raportat un profit brut de 121 milioane lei (28,36 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, in crestere cu 248% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul cresterii activelor totale cu 37% si a numarului de clienti.
Practic, banca a inregistrat in primele trei luni din 2009 un profit aproape la nivelul celui inregistrat pe tot parcursul anului trecut. ING Bank obtinuse in 2008 un profit brut de 106 mil. lei (aproape 29 mil. euro), in crestere cu 66% fata de anul precedent.

De asemenea, ING Bank Romania a inregistrat un venit net de 259 milioane lei (60,7 milioane euro) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 148% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Performantele ING Bank Romania au fost determinte de cresterea numarului de clienti individuali de la 544.000 in trimestrul I al anului 2008 la 813.000 clienti in aceeasi perioada a 2009 si de clienti intreprinderi mici si mijlocii de la 4.718 la 10.354", explica bancherii de la ING avansul din primele trei luni din 2009.

Banca a inregistrat in primul trimestru al acestui an o crestere de 37% a activelor totale, pana la 11,043 miliarde lei (2,6 miliarde euro), precum si un raport credite/depozite de 107%.

ING Bank NV - divizia bancara a ING Group - a afisat un profit net de 519 milioane euro in primul trimestru al acestui an.

"Conditiile de piata au ramas dificile in primul trimestru al anului, in situatia in care activitatea pe pietele de capital a continuat sa scada, pretul riscului asociat creditelor a ramas ridicat, preturile bunurilor imobiliare continua sa scada, iar pierderile in urma imprumuturilor acordate au crescut din cauza extinderii crizei din zona financiara in cea a economiei reale", a declarat Jan Hommen (foto), CEO ING Group.

Creditele de retail acordate de ING Bank Romania au scazut in primul trimestru cu o treime fata de primele trei luni din 2008, iar volumul total al imprumuturilor s-a redus cu 5% in aceeasi perioada

Pierderea grupului ING pe trimestrul I 2009 a fost de 305 milioane euro, fata de 3,073 miliarde euro pierdere intregistrata pe trimestrul IV 2008.

In primul trimestru, activele grupului ING s-au redus cu 79 milioane euro, iar cheltuielile grupului au scazut cu 3,5% fata de trimestrul I al anului trecut. In acelasi timp, depozitele nete atrase de la clienti s-au ridicat la 11,2 miliarde euro.

La inceputul acestui an, ING a decis sa separe conducerea diviziilor de banking si asigurari pentru a simplifica activitatea acestora si a creste concetrarea pe partea de afaceri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri