Compania de asigurari Generali estimeaza ca in primul an dupa intrarea in vigoare a Legii asigurarii obligatorii a locuintelor va vinde 50.000 de polite noi, potrivit sefului directiei de asigurari generale, Adrian Marin.
Astfel, 20.000 din cele 50.000 de polite ar urma sa acopere si riscuri suplimentare, prin vanzare cross-selling.

"Estimam ca vom incheia 20.000 de polite de asigurare facultativa a locuintelor, ca urmare a vanzarilor de tip cross-selling", a spus Adrian Marin (foto).

De altfel, compania estimeaza o crestere a afacerilor pe segmentul de asigurare facultativa a caselor cu 20% in 2009, dupa ce in 2008 inregistrase afaceri de 28,7 milioane de lei, a mai declarat Marin. Anul trecut, Generali Asigurari a asigurat 57.203 case, in crestere cu 28% fata de 2007.

"Generali Asigurari a emis 10.400 de polite, iar primele brute subscrise s-au ridicat la 4,7 milioane lei in perioada 10 aprilie - 25 mai din 2009, vanzarile dublandu-se fata de aceeasi perioada din 2008", conform lui Marin.

Compania deruleaza in perioada 10 aprilie - 31 mai o campanie prin care ofera o reducere de 20% a primei de asigurare celor care vor sa incheie o asigurare a locuintei "Eurocasa Completa Plus".

Pe de alta parte, oficialul companiei a explicat ca vanzarea de tip cross-selling reprezinta motivul pentru care unii asiguratori au decis sa participe la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Marin a explicat ca reasigurarea costa 140 milioane de euro, tot atat cat ar reprezenta valoarea primelor brute subscrise pe acest segment de piata, in conditiile in care ar fi asigurate cele opt milioane de locuinte din Romania.

"In Romania sunt opt milioane de locuinte, din care sase milioane vor avea o prima de 20 de euro, iar doua milioane vor avea o prima de 10 euro. Asta inseamna ca toti banii cumulati se duc pe pretul reasigurarii", a declarat Marin.

Rezultatul unui studiu prezentat de companie indica faptul ca in Romania expunerea rezidentiala ar fi de circa 105 miliarde euro in cazul unui cutremur de magnitudinea celui din 1977.

Catalin Dragut, directorul departamentului de reasigurare al Generali, a declarat ca la un fond de opt milioane de locuinte in Romania, dauna maxima posibila in cazul unui cutremur devastator ar fi de 15 miliarde euro, bani ce ar trebui platiti celor asigurati, ceea ce indica o diferenta intre expunerea totala la nivelul tarii si ceea ce ar putea fi platit.

Directorul departamentului de reasigurare a mai explicat ca a luat in calcul un grad de penetrare al asigurarilor facultative de 10%, respectiv 800.000 de locuinte, cu o acoperire de circa 10,5 miliarde de euro, la care se adauga o protectie din partea PAID de peste 4 miliarde de euro.

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A si de 10 euro in cazul locuintelor tip B.

Generali Asigurari a afisat un profit net de 6,1 milioane lei (1,4 mil. euro) pentru primul trimestru din 2009, cu circa 5% mai mic decat castigul din primele trei luni din 2008, de 6,4 milioane de lei.

Primele brute subscrise de companie au sporit cu 11% in primul trimestru, la 120,1 milioane de lei (28,15 mil. euro), potrivit datelor publicate de asigurator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri