BCR Administrare Fond de Pensii a depus la CSSPP documentatia pentru ca fondul de pensii private obligatorii (Pilonul II) pe care il gestioneaza sa fuzioneze cu fondurile Prima Pensie si OTP, a anuntat astazi oficial compania.
Simona Ditescu, CEO al BCR Administrare Fond de Pensii, declara recent pentru Wall-Street ca BCR Administrare Fond de Pensii a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia pentru fuziunea fondului de pensii private obligatorii pe care il administreaza cu fondul gestionat de OTP Fond de Pensii.

„Durata desfasurarii procesului de fuziune a fost de 4 luni iar in ce priveste transferul fizic al participantilor si al activelor, desi a necesitat un efort semnificativ intr-un timp scurt din partea celor doi administratori, a fost finalizat cu succes. Din cei 70.000 de participanti ai Omniforte, pe perioada fuziunii, un numar de doar 500 participanti au solicitat transferul fara penalitati catre alte fonduri de pensii private, confirmand succesul acestei initiative. In prezent, BCR Fond de Pensii are aproximativ 230.000 participanti validati”, a declarat Simona Ditescu.

Astfel, cele 3 fonduri achizitionate vor contribui semnificativ la cresterea cotei de piata (peste 2% si mai mult 100.000 de noi clienti) propulsand in acelasi timp BCR in clasa fondurilor mijlocii de pe piata calculat dupa numarul de participanti. Competitorii cei mai apropiati vor fi din acest punct de vedere Eureko si AIG.

BCR Administrare Fond de Pensii prognozeaza ca va inregistra, la sfarsitul acestui an, un numar de aproximativ 270.000 de participanti validati pe Pilon 2.

Pe langa BCR si Eureko a absorbit fonduri de pensii. Recent, Eureko a finalizat preluarea fondului Bancpost si a depus documentatia pentru absorbtia fondului de pensii KD.

Ca urmare a tuturor fuziunilor, la inceputul anului viitor cel mai tarziu, pe piata autohtona de pensii private obligatorii vor ramane doar 9 fonduri asa cum estimau oficialii CSSPP, comparativ cu un numar de 18 fonduri de pensii care s-au lansat la startul sistemului in urma cu aproape doi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri