AIG Romania, controlata de AIG Europe SA cu sediul in Franta, urmeaza sa se transforme din subsidiara in sucursala in cursul anului viitor si isi va transfera intregul portofoliu de asigurari catre actionarul majoritar, a declarat directorul general AIG Romania, Mihnea Tobescu.
AIG Romania va transfera intregul portofoliu de asigurari al societatii catre actionarul majoritar AIG Europe SA, urmand sa faca toate demersurile legale necesare aprobarii transferului de catre autoritatile competente din Romania, in conformitate cu prevederile legale, potrivit unei hotarari a actionarilor din 30 iulie.

"Incepand cu anul viitor vom functiona ca sucursala sub numele AIG Europe SA (Franta), sucursala Bucuresti", a spus Tobescu, care a adaugat ca va fi doar o schimbare de nume si de forma juridica, potrivit NewsIn.

El a precizat ca societatea nu isi va schimba sediul, actionarii si nici nu va opera schimbari la nivelul angajatilor.
Conducerea executiva a societatii a fost imputernicita pentru a efectua si a semna actele necesare aprobarii transferului de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). De asemenea, conducerea executiva ar urma sa reprezinte societatea in fata CSA si in fata oricaror alte autoritati, sa semneze si sa modifice orice documente solicitate de autoritatea romana.

Vicepresedintele CSA, Constantin Buzoianu, a afirmat ca "o astfel de masura nu trebuie privita cu ingrijorare, nici ca tara si nici ca asigurat individual".

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, societatea AIG Romania SA are un capital social de 8,56 milioane lei si este controlata de AIG Europe SA Franta, care detine 99,99% din actiuni.

Anul trecut, AIG Romania inregistrase prime brute subscrise de 99,41 milioane lei si avea o cota de piata de 1,11%, potrivit datelor publicate de CSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri