Dintre dosarele pentru programul Prima Casa ce ajung la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri aproape un sfert, mai exact 24% sunt incomplete, a explicat, pentru Wall-Street, Aurel Saramet, presedintele fondului.
Romanii s-au grabit sa isi depuna dosarele pentru programul Prima Casa la banci, dar acestea au ajuns intr-o forma incompleta la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, iar institutia este nevoita sa le transmita inapoi institutiilor de credit.

"Astfel, 24% dintre dosarele pe care le-am primit pentru Prima Casa sunt incomplete, insa mai exista multe altele in care se gasesc contradictii semnificative in documente", a declarat Aurel Saramet (foto), presedintele FNGCIMM.

Potentialii beneficiari depun dosarul in banca desi nu stiu exact care sunt pasii pe care ii parcurge un dosar Prima Casa. Ulterior banca solicita evaluarea imobilului si abia dupa ce aproba situatia financiara a clientului transmite dosarul catre fond.

"Exista numeroase contradictii in dosarele complete pentru Prima Casa. Intr-un act se specifica ca baia este intr-un loc, iar in alt document are alta localziare sau se specifica doua suprafete diferite pentru o singura locuinta, iar noi trebuie sa stam sa le confruntam", a adaugat Saramet.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a solutionat peste 1.200 de dosare pentru Prima Casa pana la sfarsitul lunii august dintr-un total de aproximativ 1.700 de solicitari de garantare, potrivit unui comunicat al Fondului. Diferenta o reprezinta dosare aflate in analiza sau care necesita completarea documentatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri