Valoarea restantelor mai mari de 30 de zile a crescut cu 77% de la inceputul anului, ajungand in iulie la aproape 2 miliarde lei. Fata de acum un an, valoarea restantelor mai mari de o luna au crescut cu 180%, de la 711 milioane lei cat erau in iulie 2008, pana la 2 miliarde lei in prezent, arata datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Restantele la creditele in lei se ridicau, in luna iulie din acest an, la 1,29 miliarde lei, in timp ce restantele mai mari de 30 de zile la creditele in euro erau de 618 milioane lei.

In iulie, valoarea restantelor mai mari de 90 de zile era de 1,64 miliarde lei, in crestere cu 8,8% fata de luna precedent si de peste trei ori mai mari decat erau acum un an, potrivit datelor Biroului de Credit.

Numarul restantelor a urcat si el rapid in prima jumatate a acestui an, de la 684.272 cat era in ianuarie, pana la 895.595 la finalul lunii iulie.

Numarul persoanelor fizice cu restante la credite mai mari de 30 de zile a urcat la 611.236 in iulie, fiind cu 8.688 mai mare fata de luna precedenta si cu peste 161.000 fata de finalul anului 2008,

Totusi, restantele la credite mai mari de 90 de zile sunt cele mai ingrijoratare pentru banci din cauza ca institutiile de credit sunt obligate sa constituie provizioane semnificative pentru aceste imprumuturi neperformante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri