Provident Financial Romania si-a redus pierderea operationala la 2 milioane euro in primul semestru, de la 5,2 milioane euro cat inregistrase in aceeasi perioada din 2008, a declarat directorul de comunicare al companiei, Vlad Sandru.
"Ne mentinem estimarea initiala ca afacerea va trece pe profit pana la finalul lui 2010, insa acest lucru depinde, fireste, si de evolutia economiei. In plus, ne mentinem obiectivul anuntat anterior, de a avea peste 300.000 de clienti in Romania pana in 2012", a mentionat Sandru (foto), in conditiile in care compania avea la sfarsitul lui iunie 2009 peste 120.000 de clienti.

Sandru a adaugat ca firma a inasprit conditiile de acordare a creditelor inca de anul trecut, limitand astfel ritmul de crestere a numarului de clienti si volumului imprumuturilor acordate. In plus, compania a impus metode de control mai stricte pentru limitarea costurilor si a cheltuielilor de capital.

Cei mai multi dintre clientii Provident Financial Romania au venituri disponibile cuprinse intre 700 si 1.500 lei, valoarea medie a imprumuturilor acordate de companie fiind de aproximativ 1.200 lei.

Clientii tinta ai companiei sunt in general persoane cu venituri moderate - muncitori, casieri, functionari publici sau angajati ai sistemului de sanatate.

"Pe de alta parte, portofoliul nostru de clienti cuprinde si manageri de companii, medici, jurnalisti sau profesori universitari. Peste 80% dintre ei au varste cuprinse intre 21 si 55 de ani si mai putin de 8% dintre clientii nostri sunt pensionari", a mai spus Sandru, citat de NewsIn.

Potrivit datelor companiei, imprumuturile la domiciliu sunt de cele mai multe ori folosite pentru achizitionarea de bunuri de uz casnic sau pentru a efectua mici imbunatatiri in locuinta.

Numarul de angajati depaseste in prezent 440 de persoane, fata de 382 cati erau la sfarsitul anului trecut, si, potrivit estimarilor, ar putea depasi 515 angajati pana la sfarsitul lui 2009.

In acelasi timp, numarul reprezentantilor Provident Financial in Romania a crescut de la 1.700 la sfarsitul anului trecut la circa 2.000 la jumatatea anului, iar valoarea comisioanelor acordate acestora s-a ridicat la 1,4 milioane lire sterline (circa 6,6 milioane lei). Pana la finalul anului, numarul reprezentantilor ar putea depasi 2.500, a mai spus Sandru.

Pierderea operationala inregistrata de companie a avut la baza investitiile realizate in infrastructura si personal, care au depasit 10 milioane euro in primele sase luni din 2009, ceea ce ridica valoarea totala a investitiilor Provident in Romania la circa 37 milioane euro.

"Preconizam ca valoarea investitiilor va fi similara in cea de-a doua parte a anului si se va axa pe o crestere sanatoasa a operatiunilor in zonele in care suntem deja prezenti", a mai spus Sandru.

Compania a inregistrat venituri de 17,5 milioane euro in primele sase luni din 2009, fata de 6 milioane euro in primul semestru din 2008.

Provident Financial Romania a oferit in prima jumatate a acestui an imprumuturi in valoare totala de peste 30 milioane euro, in crestere de la 13 milioane euro in perioada similara a anului trecut.

Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt de 6, 9 sau 12 luni, direct la domiciliul solicitantilor, persoanelor care, de obicei, nu se incadreaza in conditiile cerute de banci.

Pentru un imprumut de 1.000 lei pe o perioada de 39 de saptamani (9 luni), clientul trebuie sa restituie 67% din valoarea creditului, adica 670 lei, plus suma imprumutata, a explicat Sandru. Costul perceput de companie depaseste nivelul mediu al dobanzilor practicate de companiile obisnuite de finantare, dar Provident Financial mizeaza pe serviciile suplimentare pe care le asigura clientilor sai.

Astfel, compania acorda creditul in cel mult doua zile la domiciliul clientului, unde revine ulterior saptamanal pentru a ridica ratele, iar in cazul in care clientul nu isi poate plati de fiecare data la timp datoriile, nu este penalizat, costul total al imprumutului fiind fix. in plus, clientii au la dispozitie 7 zile in care pot rambursa principalul creditului, fara cheltuieli suplimentare, in cazul in care se razgandesc si vor sa anuleze contractul.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care este prezenta in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. IPF a anuntat pentru primul semestru din 2009 un profit brut de 14,2 milioane euro din operatiuni continue, valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup depasind 361 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri