Aviva va transforma subsidiarele din tarile europene pe a caror piata este prezenta in sucursale, inclusiv cea din Romania, operatiunile din aceste tari urmand sa fie administrate de o singura companie in Irlanda.
De la noua strategie de afaceri fac insa exceptie operatiunile Aviva din Marea Britanie.

Strategia grupului privind valorificarea oportunitatilor din Europa cuprinde doua etape. Astfel, prima etapa include listarea la bursa a companiei Delta Lloyd, anuntata pe 19 octombrie 2009, iar a doua etapa include crearea unei echipe noi de management la nivel european si inceputul procesului de integrare a celor 12 operatiuni pe care Aviva le detine in Europa, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului, toate aceste schimbari ar trebui sa genereze o crestere a eficientei companiei la nivel european, in conditiile in care va avea o abordare unitara in ce priveste distributia si produsele.

Andrew Moss, directorul general Aviva plc si Andrea Moneta, directorul Aviva Europa, au prezentat planurile de afaceri analistilor financiari si investitorilor, in cadrul unei intalniri ce a avut loc joi la sediul central din Londra.

Aviva Europa, incluzand Delta Lloyd, are o contributie semnificativa in vanzarile grupului, in conditiile in care in prima jumatate a acestui an a contribuit cu 50% la vanzarile produselor de economisire si cu 44% la profitul operational IFRS.

Ca urmare a noii strategii, Aviva se asteapta ca operatiunile gestionate de Aviva Europa sa contribuie la dublarea castigului pe actiune, conform standardelor IFRS, pana in 2012.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri