Banca Comerciala Romana a contractat, la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut, un imprumut in valoare de 75 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii ce va avea ca destinatie finantarea proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii, potrivit unui comunicat de presa al BCR.

„BCR este, inca de la inceput, principalul partener al BEI in multe dintre proiectele financiare implementate de aceasta in Romania. Proiectele vin atat in sprijinul companiilor romanesti, cat si al intregii economii nationale per ansamblu. BCR acorda o atentie constanta finantarii intreprinderilor mici si mijlocii. BCR este lider si pe acest segment de piata, peste 40% din IMM-urile din Romania fiind clientii BCR", a declarat Ramona Ivan (foto), directorul executiv al directiei Institutii Financiare din cadrul bancii.

IMM-urile care aleg sa dezvolte proiecte in domenii de activitate precum industrie, turism, servicii si agricultura pot solicita finantare BEI, valoarea maxima a unui imprumut fiind de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil fiind de maxim 25 milioane euro.

BCR beneficiaza, de asemenea, de o linie de credit acordata de catre BEI in noiembrie 2006, in valoare de 50 milioane de duro, utilizata pentru finantarea a peste 90 proiecte dezvoltate de intreprinderile mici si mijlocii din Romania, cu precadere in agricultura, zootehnie, industria alimentara, industria producatoare, turism si servicii.

Cele mai ample proiecte au beneficiat de imprumuturi de pana la 5 milioane de euro, valoarea medie a creditelor ridicandu-se la 550.000 euro.
"Colaborarea dintre BCR si BEI s-a dovedit a fi un succes, conditiile imprumuturilor BEI - BCR functionand ca instrumente care sprijina in mod real dezvoltarea sustenabila a IMM-urilor din Romania", a adaugat Ramona Ivan.

Din 1990 pana in prezent, BEI a acordat Romaniei imprumuturi in valoare de 7,8 miliarde de euro, din care aproximativ 780 milioane de euro au fost utilizati pentru a sprijini proiecte ale IMM-urilor si municipalitatilor, inclusiv imprumutul actual.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri