"Globalworth a continuat sa isi extinda activitatea cu succes in 2017, prin imbunatatirea operatiunilor si consolidarea bilantului pentru a permite o crestere viitoare. Prin evolutia de pana acum am devenit cel mai mare prorietar de spatii de birouri de clasa A din Romania si am reusit sa extindem linia de chiriasi din intreaga lume. In contextul unor prognoze pozitive pentru piata imobiliara din aceasta regiune avem in vizor un esantion mare de noi oportunitati, de la care ne asteptam sa sporeasca in continuare ritmul de crestere al companiei. Suma de 280 milioane euro va fi utilizata pentru achizitii interesante viitoare, precum si pentru dezvoltarile existente", a declarat Ioannis Papalekas, director general al Globalworth.

Valoarea portofoliului de active din Romania detinut de catre Globalworth a urcat cu 6,9%, in perioada mentionata, la 1.045,4 milioane de euro, potrivit raportului citat. Printre asset-urile companiei se numara Globalworth Tower, Nusco Tower, Green Court A si B, TCI, Unicredit HQ, Globalworth Plaza, Upground Towers, Herastrau 1 sau Timisoara Airport Park.

Venitul generat de acest portofoliu a crescut la 34,9 milioane de euro in primele sase luni din acest an (comparativ cu 32 milioane euro in aceeasi perioada din 2016), in principal, datorita deciziilor Globalworth cu privire la asset management, se arata in raport. In continuare, Globarworth mentioneaza ca spectrul de chiriasi care se afla la baza acestor venituri din Romania ramane diversificata, atat ca origine, cat si ca sector, si cuprinde mai mult de 100 de companii nationale si multinationale din peste 20 de tari.

Avansul veniturilor s-a reflectat si in evolutia EBITDA care a ajuns 18,8 milioane de euro din activitatile operationale curente in primul semestru din 2017, in crestere cu 16,0% fata de primele sase luni de anul trecut.

Sursa foto: Agerpres