Fondul Globalworth, controlat de Ioannis Papalekas, a atras 53,6 milioane euro pe bursa de la Londra

Fondul Globalworth Real Estate Investments, infiintat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, a atras 53,6 milioane euro prin listarea pe piata AIM a bursei de la Londra, fonduri care vor fi investite in principal pe piata romaneasca, relateaza Mediafax.

Globalworth a emis 10,7 milioane de actiuni comune la un pret de 5 euro pe actiune si se va tranzactiona pe piata AIM a bursei de la Londra sub simbolul GWI, se arata intr-un comunicat transmis joi de fondul de investitii imobiliare.

Fondatorul Globalworth a investit 15 milioane euro la oferta publica initiala, precizeaza compania.

Fondul vizeaza investitii in Romania, Europa de Sud-Est si Europa Centrala si de Est, se arata in comunicat.
"Combinatia dintre randament si aprecierea capitalului va furniza investitorilor un profil foarte atractiv ajustat la risc, rezultand din implicarea companiei in active imobiliare comerciale, inchiriate predominant catre corporatii multinationale si institutii financiare. Investitorii vor beneficia si de discount-ul substantial fata de valoarea de piata a portofoliului achizitionat initial", a declarat in comunicat Dimitris Raptis, director general adjunct si director executiv de investitii al Globalworth.
Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care detine pe piata din Romania, printre altele, fostul centru comercial City Mall si turnurile de birouri Cathedral Plaza si Tower Center, a infiintat in luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, cu intentia de a o lista pe piata AIM si de a derula investitii in principal pe piata romaneasca.
Firma, detinuta integral de omul de afaceri grec, a fost inregistrata in Insula Guernsey. Dimitris Raptis este implicat de asemenea in mai multe proiecte imobiliare din Romania, printre care Satul Francez.
Conducerea non-executiva a Globalworth Real Estate Investments este formata din Eli Alroy, fostul sef al dezvoltatorului imobiliar israelian Global Trade Center (GTC) si oamenii de afaceri Geoffrey Richard Miller, David Morris Kanter si John Richard Whittle.
Investitiile vor viza proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile. Compania intentioneaza sa utilizeze pentru investitii si fonduri atrase de la banci.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri