Piata de consultanta imobiliara din Romania este dominata de cateva companii internationale sau birouri locale afiliate unor grupuri internationale. Acestea be­ne­ficiaza, de regula, de conturile corporate semnate la nivel global, dar si de know-how de pe pietele mature. In acelasi timp, chiar daca piata imobiliara locala nu se apropie inca de varful anului 2008, majoritatea consultantilor apreciaza ca toate tipurile de proprietati (spatii de birouri, logistica, retail, hoteluri si ansambluri rezidentiale) prezinta un interes tot mai ridicat pentru investitorii locali si straini, in special cele cu un potential de exploatare pe o perioada mai mare de timp.

In tabelul de mai jos, se observa ca CBRE este prima companie de profil care a depasit, dupa 2008, anul care a marcat inceputul crizei, venituri anuale de 10 milioane de euro. Compania este lider de piata in tranzactii de spatii de birouri si industrial si administreaza in Romania 320.000 mp de spatii comerciale si peste 90.000 mp de spatii de birouri de clasa A.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Day2505 / Shutterstock