Dimitris Raptis, Globalworth: Romania va ramane principala tinta de investitii; yield-urile sunt cu doua p.p. mai mari decat in alte tari din regiune

Globalworth Real Estate Investments, liderul pietei de cladiri de spatii de birouri din Romania, cu active de peste 1 miliard de euro, a anuntat recent extinderea activitatii companiei si in Polonia, dupa ce a incheiat un acord de investitii conditionat pentru achizitionarea a cel putin jumatate din societatea Griffin Premium RE (GPRE), al carei portofoliu, in valoare de peste 500 de milioane de euro, cuprinde sase cladiri de birouri si trei proprietati cu destinatii multiple. In acest context, Dimitris Raptis, deputy CEO Globalworth, spune ca in pofida achizitiei din Polonia, compania nu isi va muta atentia dinspre Romania, avand in vedere ca yield-urile pe segmentul de spatii de birouri din Bucuresti sunt, in continuare, cu cel putin doua puncte procentuale mai ridicate decat in celelalte tari din regiune.

"Ambitia noasta este sa devenim cel mai mare investitor pe segmentul de spatii de birouri din Europa Centrala si de Est, dar Romania va ramane principala noastra piata de interes. De altfel, in regiune, tinta noastra, in termeni de extindere, este doar Polonia, o piata foarte mare si importanta pentru noi si din perspectiva diversificarii portofoliului, deoarece pentru investitorii nostri, atat de obligatiuni, cat si de equity, reprezinta o piata pe care se simt confortabili si considera ca investitiile in aceasta tara pot sa ofere valuare adaugata operatiunilor Globalworth", spune Dimitris Raptis (foto).

Valoarea portofoliului de active din Romania detinut de catre Globalworth a urcat cu 6,9%, in perioada primelor sase luni ale anului, la 1.045,4 milioane de euro. Printre asset-urile companiei se numara Globalworth Tower, Nusco Tower, Green Court A si B, TCI, Unicredit HQ, Globalworth Plaza, Upground Towers, Herastrau 1 sau Timisoara Airport Park. In Romania, cladirile din portofoliul Globalworth dispun de o suprafata inchiriabila de circa 500.000 mp.

Citeste articolul integral pe Wall-Street PRO.

Citeste si:
Lobby-ul cu cea mai mare podea cinetica din lume, inaugurat in Romania
Cum arata lobby-ul inteligent...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri