"Amazon va reprezenta chiriasul principal din cadrul primei cladiri, livrata deja in acest an, in proiectul Globalworth Campus. In prezent, ne ocupam cu pregatirea amenajarilor necesare pentru birorurile Amazon", a delcarat Dimitris Raptis (foto). Reprezentantul Globalworth a refuzat sa ofere si suprafata inchiriata de Amazon, insa surse de piata de profil au precizat pentru wall-street.ro ca gigantul american ar urma sa ocupe aproximativ 13.000 mp.

Sosirea Amazon in Globalworth Campus vine la an de la tranzactia in care gigantul american de retail a inchiriat o suprafat de 13.500 de metri patrati in Iasi, in cladirea United Bu­si­ness Center (UBC) din cadrul centru­lui de birouri Palas. Avand in vedere suprafata mare inchiriata de Amazon in Globalworth Campus, chiria s-ar putea ridica la 10 euro pe metru patrat lunar.

Un calcul simplu, luand in considerare o perioada de inchiriere de 3 ani, arata ca valoarea contractului s-ar ridica la aproximativ 4,7 milioane de euro.

"Am cunoscut un progres foarte bun in acest an, atat organic, din punct de vedere al proprietatilor dezvoltate, dar si din perspectiva achizitiilor. O serie de livrari de spatii de birouri pe care le-am realizat, dintr-un total de 500.000 de metri patrati in aceasta perioada, au constituit rezultatul dezvoltarilor imobiliare din ultimii ani pe care le-am realizat in Romania. Am facut pasi importanti si la nivel individual, referitor la cladirile din portofoliu, in special in ceea ce priveste Globalworth Plaza (ex. Nusco Tower), City Offices, precum si proiectul fanion, pentru portofoliul Globalworth, si anume Globalworth Campus", mai spune Dimitris Raptis.