GPRE este un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia, al carui portofoliu este compus atat din cladiri de birouri, cat si din cladiri cu destinatii multiple, situate in orase cheie, precum Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia si Katowice.

"Portofoliul si parteneriatele pe care le-am construit in Romania ne dau toate motivele sa credem ca putem pozitiona Globalworth drept principalul investitor in industria de birouri din intreaga regiune. De aceea, am decis sa ne extindem activitatea in Polonia, avand in vedere experienta puternica a GPRE, cat si marimea, lichiditatea, fundamentele puternice si oportunitatile pietei", a declarat Dimitris Raptis (foto), deputy CEO and chief investment officer, Globalworth.

Portofoliul GPRE cuprinde sase cladiri de birouri si trei proprietati cu destinatii multiple (birouri si retail). Potrivit raportului GPRE pentru prima jumatate a anului 2017, portofoliul companiei are o suprafata bruta inchiriabila de 171.000 mp, cu o valoare totala de 508 milioane euro, venituri operationale anuale nete de 33,9 milioane euro, grad de ocupare de 97,6% si termen mediu de leasing de 4,5 ani (informatii valabile la 30 iunie 2017).

Cea mai mare parte a spatiilor din cladirile de birouri detinute de GPRE este inchiriata de companii mari, din industrii variate, printre care se numara Infosys, Hewlett-Packard, Capita, Phillips si Deutsche Bank, alaturi de unii dintre cei mai importanti chiriasi din retail, printre care se numara LPP Group si Inditex Group. La data de 30 iunie 2017, GPRE a raportat EPRA NAV neauditat in valoare de 247,2 milioane de euro.