Portofoliul Globalworth, 2,1 miliarde de euro. Cat valoreaza cladirile de birouri din Romania?

Globalworth, unul dintre cei mai mari jucaatori din piata de birouri din Europa Centrala si de Est, a inregistrat, in primele sase luni ale anului 2018, o crestere a portofoliului sau la 920.000 de metri patrati de suprafata totala inchiriabila (GLA). Valoarea portofoliului a ajuns la 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde sunt reprezentate de activele din Romania si aproape 1 miliard de euro de activele din Polonia.

Venitul operational net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, reprezentand o crestere cu 135% fata de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrarii pe piata din Polonia si a extinderii continue din Romania.

In primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro in noi achizitii si in continuarea strategiei sale de dezvoltare. In Romania, compania a achizitionat trei terenuri in Bucuresti pentru viitoare cladiri de birouri, dintre care doua se afla in noul CBD al Bucurestiului, iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, in imediata vecinatate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orasului. In Polonia, portofoliul Globalworth a crescut cu achizitia a inca trei cladiri de birouri in trei orase cheie: Cracovia (Quattro Business Park), Varsovia (Warta Tower) si Wroclaw (West Link). Pe langa acestea, in iulie, Globalworth a cumparat inca o cladire in Varsovia, respectiv Spektrum Tower.

Dimitris Raptis, Globalworth

„Globalworth a continuat sa inregistreze o dezvoltare puternica in 2018, sustinuta prin extinderea noastra strategica in Polonia. In prima parte a anului, am devenit liderul pietei poloneze de birouri, semnand doua dintre cele mai mari cinci tranzactii din 2018. Vom continua sa identificam alte posibile oportunitati in aceste conditii atractive ale pietei, potrivit strategiei noastre de a ne consolida pozitia de principal proprietar de birouri din Europa Centrala si de Est, prin portofoliile noastre din Romania si Polonia. La fel ca pana acum, ne dorim sa fim partenerul ales de o varietate cat mai mare de chiriasi de top deja prezenti in regiune sau care isi doresc sa se extinda aici”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer si Chief Investment Officer la Globalworth.

Citeste si:
Automobile Dacia a prelungit contractul de închiriere în Pitești...
Automobile Dacia a prelungit...

In ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor deja incepute, compania a anuntat finalizarea Tower 2 din Campusul Globalworth din Bucuresti, urmata de inceperea constructiei cladirii Tower 3, care va dispune de un spatiu de 34.800 de metri patrati si va fi finalizata in cel de-al patrulea trimestru al anului 2019. In acelasi timp, proiectul mixt Renault Bucharest Connected, cu o suprafata de 42.300 metri patrati, este in plina dezvoltare si va fi finalizat in primul trimestrul al anului 2019.

In plus, Globalworth a negociat preluarea sau extinderea pentru 60.500 metri patrati de spatii comerciale din Romania si Polonia, ceea ce inseamna ca, la 30 iunie 2018, 879.300 de metri patrati erau inchiriati sau pre-inchiriati de catre aproximativ 510 chiriasi. Peste 77% din acest spatiu gazduieste companii multinationale, iar gradul de ocupare al cladirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%. Printre rezultatele inregistrate in prima jumatate a anului 2018, se numara si a doua admitere la tranzactionare a obligatiunilor corporative emise de companie, din luna mai, cu o valoare totala de 550 de milioane de euro, la Bursele de Valori din Bucuresti si din Irlanda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri