AFI Europe Romania, compania care dezvolta si administreaza activitatea locala a dezvoltatorului israelian de proiecte imobiliare, a inregistrat venituri nete de 12 milioane de euro in cel de-al treilea trimestru si peste 34 de milioane de euro in primele 9 luni ale anului, ceea ce reprezinta o crestere de 17%, respectiv 14%, in comparatie cu rezultatele inregistrate in perioada similara a anului trecut.

Proprietatile comerciale ale AFI Europe Romania si cele aflate in curs de dezvoltare au fost evaluate la peste 800 de milioane de euro la 30 septembrie 2016, inregistrandu-se astfel o crestere de 10% fata de anul trecut.

AFI Cotroceni, cel mai mare centru comercial din Romania, a avut un venit operational net de peste 25 milioane de euro in primele 9 luni din 2016, rezultate mai mari cu 10% fata de cele inregistrate in aceeasi perioada din 2015. Centrul comercial a fost evaluat, la 30 septembrie, la 467 de milioane de euro, o crestere de 7,6% in comparatie cu anul trecut.

In prezent, mallul trece printr-un proces de extindere, care va adauga suprafetei inchiriabile 6.500 de mp aditionali, iar apoi va fi realizat un nou proces de evaluare.

Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) din AFI Cotroceni au crescut cu 12% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand peste 170 de milioane de euro in primele 9 luni ale anului 2016. Numarul vizitatorilor din mall a crescut cu 5,5%, cu o rata de ocupare a centrului comercial de 99%.

AFI Ploiesti, rezultate in crestere usoara

AFI Ploiesti continua sa raporteze rezultate in crestere pentru toti parametrii. Vanzarile retailerilor (cifra de afaceri) au crescut cu 16% in primele 9 luni din 2016 si venitul operational net (NOI) s-a apreciat cu 4% fata de cifrele de anul trecut, ajungand la peste 3,3 milioane de euro.

Gradul de ocupare al centrului comercial din Ploiesti este de 99%. In mallul AFI Ploiesti sunt finalizate, zilele acestea, lucrarile de extindere, recent fiind deschise noile locatii ale Deichmann si Starbucks. Centrul comercial si-a pastrat valoarea la 67,5 milioane de euro.

Birourile AFI Park, ocupate aproape integral

Pe segmentul birouri, proiectul AFI Park, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 de metri patrati in cele 5 cladiri, se apropie de o rata de ocupare de 100%.

“Cresterea valorii activelor se datoreaza nu numai imbunatatirii economiei din Romania, ci mai ales activitatii echipei AFI Europe Romania in gestionarea diferitelor proiecte, atat in dezvoltarea constructiilor noi, cat si in modul in care coordoneaza portofoliul curent. Pentru a mentine si chiar pentru a intensifica aceasta crestere a AFI Europe Romania, am inceput anul acesta dezvoltarea AFI Tech Park, un proiect de birouri cu o suprafata de 50.000 mp, care se va afla pe Bulevardul Progresului din Bucuresti, si planuim sa demaram lucrarile la AFI Brasov, care consta intr-un centru comercial de 40.000 mp si 25.000 mp de spatii de birouri. Mai mult, ne asteptam sa incepem anul viitor primul nostru proiect rezidential din Romania, AFI City, in Bucurestii Noi. Suntem in continuare in cautare de noi oportunitati similare celei din Brasov”, a mentionat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Properties: Profit de 60 de milioane de euro in primele 9 luni din 2016, cu 30% mai mari in comparatie cu cele din 2015

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a publicat rezultatele financiare pentru T3 2016 si primele 9 luni ale anului, inregistrand un NOI de 57 de milioane de euro, similar cu rezultatele inregistrate anul trecut, inclusiv din vanzarea mai multor active si a unui NOI performant al proiectele noi si existente. De asemenea, AFI Properties a inregistrat un profit de 60 de milioane de euro, reprezentand o crestere de 30% si o apreciere cu 8% a veniturilor, la 122 de miloane de euro, in comparatie cu primele 9 luni din 2015.

De la inceputul anului, AFI Properties a vandut peste 600 de unitati rezidentiale, in timp ce alte 200 de unitati aditionale au fost inchiriate pe termen lung. Compania a finalizat, in 2016, cladirile de birouri AFI Park 4&5 din Bucuresti (32.000 mp), faza a patra a Airport City Belgrade (12.000 mp) si faza a treia Classic 7 din Praga, toate avand o rata de ocupare de aproape 100%.
In prezent, AFI Properties, prin subsidiarele sale, dezvolta 20 de proiecte, inclusiv 9 cladiri de birouri, cu o suprafata de 200.000 mp, un nou centru comercial de 40.000 de mp in Brasov si 1.800 de unitati rezidensiale in Serbia, Polonia, Letonia si Cehia.

AFI Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte imobiliare din Romania, segment pe care mai activeaza nume mari, cum este cazul Baneasa Developments, NEPI, Globalworth sau Immofinanz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri