"Romania este o piata tanara si dinamica din punct de vedere ecocomic si cu potential de crestere si dezvoltare, iar aceasta perspectiva este extraordinar de atractiva pentru orice investitor. Atat Romania, cat si alte tari din Europa Centrala si de Est, precum Polonia, se bucura de o crestere economica ridicata specifica pietelor emergente si sunt foarte multe multinationale care isi extind activitatea foarte agresiv, cu impact asupra cererii si ritmului de inchirieri de spatii de birouri. Daca ar fi sa comparam cresterea economica specifica pietelor emergente din Romania si Polonia cu stagnarea din Africa de Sud, de exemplu, vom vedea de ce investitorii sud-africani sunt interesati de tarile din Europa Centrale si de Est", a declarat Dimitris Raptis (foto).

Prima admitere la tranzactionare a obligatiunilor Globalworth a avut loc in luna iulie anul trecut si reprezinta cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB. In luna noiembrie a anului trecut, Globalworth a incheiat, de asemenea, cu success o emisiune de actiuni ordinare de 330 milioane euro, plasate de Jefferies International la un pret de 8,75 euro/actiune. Emisiunea reprezenta un pas important in strategia companiei de a ajunge la un LTV (loan-to-value ratio) de 35%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont