Dupa sedinta de tranzactionare furtunoasa de joi, in care preturile au cazut cu 1,4%, tranzactiile de ieri au fost suficient de linistite incat indicii bursieri sa recupereze putin din pierderi. Atat blue-chipsurile, cat si titlurile mai putin lichide din piata, s-au apreciat cu 0,5%, in timp ce actiunile societatilor financiare au urcat cu 1%.
S-au transferat mai putine titluri, comparativ cu celelalte sedinte ale saptamanii, fapt ce a dus si la o valoare totala mai mica, de 28,3 milioane lei, reprezentand 7,7 milioane euro. "Pe piata SIF-urilor s-a manifestat ceva mai mult optimism, insa Rompetrol a consemnat din nou oscilatii de pret. Dupa ce au deschis sesiunea in crestere, spre finalul acesteia, titlurile RRC au inceput sa scada", afirma Lucian Berar, broker la societatea IFB Finwest. El spune ca "evolutia actiunilor RRC iese in afara oricaror calcule si analize, fiind ilogic ca acestea sa scada atat de mult, in ultimele zile, dupa ce compania petroliera a raportat un profit de 110 milioane dolari". Lucian Berar adauga ca in sedinta de joi "am vazut ce inseamna imixtiunea politicului in cazul unei companii si cred ca nici un detinator de titluri Rompetrol nu este fericit din acest motiv". Analistii spun ca piata a fost volatila, ieri, si ca, in acest context, este greu de prognozat evoluatia pe termen scurt. Unii brokeri cred ca piata se afla pe un trend usor descendent, pe termen scurt.

Cel mai tranzactionat titlu a fost si ieri RRC, iar pretul a ramas cel din ziua precedenta, de 0,1070 lei/actiune. S-au tranzactionat 72,6 milioane actiuni, cu un rulaj de 7,7 milioane lei. Banca Transilvania a fost a doua actiune cumparata de jucatori, fapt ce a dus la aprecierea unui titlu TLV cu 1,7%, pana la 1,1600 lei. BRD a pierdut ieri cat a castigat in sesiunea anterioara, 0,7%, pretul de referinta ajungand la 12,9000 lei/ actiune. Brokerii afirma despre titlurile BRD ca sunt cele mai stabile si ca pretul acestora inregistreaza variatii usoare de crestere sau scadere in jurul pragului de 13,000 lei/actiune.

Pe segmentul SIF-urilor, au fost mai putini jucatori, fata de sesiunea anterioara, care si-au marcat profitul, SIF 5 Oltenia fiind cea mai tranzactionata. S-au efectuat schimburi cu 1,3 milioane actiuni, la valoarea de 2,9 milioane lei. Cotatia a urcat cu 0,4%, inchizand la 2,1400 lei/actiune. SIF 1 Banat-Crisana s-a apreciat cu 0,5%, pana la 1,8200 lei/actiune, fiind transferate 1,4 milioane titluri, cu un rulaj de 2,5 milioane lei.

Desi s-a tranzactionat doar un milion de actiuni SIF 2 Moldova, cu un rulaj de 2 milioane lei, pretul a urcat cu 1%, atingand 1,8600 lei/actiune. Cea mai mare crestere a pretului a consemnat-o SIF 4 Muntenia, de 2,3%, pana la 1,3100 lei/actiune, in conditiile transferarii a 1,1 milioane de titluri, la valoarea de 1,4 milioane lei. Titlurile SIF 3 Transilvania s-au apreciat si ele cu putin peste 1%, inchizand la 1,8000 lei/ actiune.

Aprobarea de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a ofertei publice de preluare integrala a Sicomed de catre Zentiva a determinat cresterea unui titlu SCD cu 1,4%, 1,3600 lei/ actiune, fiind transferat un volum de peste un milion de actiuni.

Actiunile Petrom au evoluat, de asemenea, pozitiv, un titlu ajungand la 0,4180 lei/actiune, cu 1,2% mai mare fata de sedinta precedenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri