Banca Comerciala Romana (BCR), controlata de austriecii de la Erste Bank, ofera clientilor sai de private banking posibilitatea de a tranzactiona certificatele de investitii ce au ca suport aurul emise de banca-mama, ce sunt listate pe bursele din Viena si Stuttgart, informeaza un comunicat al companiei.
Valoarea unui certificat de investitii avand ca activ suport aurul este de o zecime din valoarea cotata de Erste a unei uncii de aur. Ultimele cotatii au fost de 1.089,40 dolari/uncie, fata de 425,50 dolari/uncie in urma cu cinci ani, potrivit grupului bancar austriac.

Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul este un produs de investitii structurat, fara maturitate, destinat clientilor serviciului de private banking al BCR care vor sa-si diversifice portofoliul de investitii. Randamentul investitiei intr-un astfel de certificat este corelat cu evolutia pretului aurului, ajustat cu costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului euro/dolar, precizeaza banca.

"Produsul ofera investitorilor sofisticati posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt mai mici", a declarat Razvan Furtuna, responsabilul pentru vanzari de retail in cadrul departamentului pentru piete de capital din cadrul BCR.

BCR atrage atentia investitorilor ca "certificatul de investitii in aur este supus riscurilor generale aferente investitiilor in instrumente financiare". In privinta acestor certificate, principalele riscuri "rezulta din fluctuatia pretului activului suport, fluctuatia preturilor pietei si fluctuatia cursului de schimb". De altfel, banca nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la randamentele portofoliului de instrumente financiare.

BCR, cea mai mare banca de pe piata dupa active, are o retea de 664 de unitati de retail si active de peste 16 miliarde euro. Anul trecut, grupul BCR a obtinut un profit net consolidat de 871,7 milioane lei (206,3 milioane euro), in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii costurilor cu provizioanele de 3,6 ori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri