Nivelul actual al cursului de schimb este corelat cu fundamentele economiei romanesti, sustine Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, care a reamintit ca banca centrala poate sa intervina pe curs oricand considera ca este necesar.
"Cursul de schimb cu care ne confruntam in acest moment este relativ neutru si nu exista contradictii intre el si fundamentele economiei", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa organizate cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR.

Leul a pierdut teren in fata monedei europene in ultimele doua saptamani, nivelul cursului de schimb urcand pana la 4,14 lei pentru un euro, pe fondul sentimentului negativ al investitorilor si al crizei din Grecia.

"Momentan nu vedem o volatilitate ridicata a cursului, dar uzitam de faptul ca avem un regim de curs de schimb flotant si intervenim atunci cand este nevoie, fie prin declaratii verbale, fie prin schimbarea conditiilor monetare, fie prin interventii directe in piata", a subliniat Popa, amintind ca banca centrala poate sa intervina in orice moment.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri