Actionarii GarantiBank Romania au dat unda verde transferului activitatii catre subsidiara GE Garanti Bank SA, constituita pentru transformarea statului activitatii locale din sucursala in subsidiara, arata o hotarare AGA din 22 martie, publicata in Monitorul Oficial.
In urma transformarii de statut, banca va fi reglementata de BNR si nu de banca centrala olandeza, ca in prezent. Astfel, GE Garanti Bank SA va fi detinuta integral de Dogus GE BV, societate inregistrata in Olanda, si de General Electric Capital Corporation, conform NewsIn.

In prezent, GarantiBank functioneaza ca sucursala a GarantiBank International NV din Olanda, care este detinuta de GarantiBank Turcia.

Astfel, actionarii bancii "intentioneaza ca intreaga activitate si angajatii Garanti Bank International NV Sucursala Romania sa fie transferate catre societate si continuate de aceasta", urmand sa informeze clientii despre acest transfer si sa le ceara consimtamantul.

"Este esential ca transferul sa aiba loc cat mai rapid, pentru a evita orice intreruperi sau afectari in sens negativ ale activitatilor transferate", se mai spune in decizia AGA.

Decizia de transformare a statutului bancii a fost luata la sfarsitul lui 2008.

Luni, GarantiBank Romania a anuntat ca si-a mutat sediul central in cadrul complexului de birouri Novo Park, din Pipera, unde a inchiriat peste 4.300 de metri patrati, in care vor lucra circa 300 de angajati.

Banca are o retea de 51 de agentii in Romania, dintre care 21 in Bucuresti, 100 ATM-uri si peste 5.000 terminale POS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri