Grupul BCR a inregistrat un profit net dupa interesele minoritarilor de 243 milioane lei (59 milioane euro) in trimestrul I, cu 26,4% mai mic decat cel din primele 3 luni ale anului trecut, pe fondul cresterii costurilor cu provizioanele.
In primul trimestru din 2009, grupul BCR obtinuse un profit net consolidat de 330,3 milioane lei.

Activele grupului BCR au scazut cu 1,8%, de la 69,4 miliarde lei la finalul anului trecut la 68,13 miliarde lei (16,6 miliarde euro) la sfarsitul trimestrului I, in conditiile in care activele totale ale bancii s-au diminuat usor, de la 64,53 miliarde lei (15,23 miliarde euro) la 31 decembrie 2009 la 62,97 miliarde lei (15,37 miliarde euro) la finalul lunii martie a acestui an.

In primul trimestru al acestui an, portofoliul total de credite a evoluat conform asteptarilor BCR.

Volumul cumulat al imprumuturilor acordate clientilor (inainte de provizioane, conform standardelor internationale de raportare financiara - IFRS) s-a diminuat cu 1,2%, pana la 45,97 miliarde lei (11,22 miliarde euro) de la 46,53 miliarde lei (10,98 miliarde euro) la 31 martie 2009 "si este in continuare bine echilibrat pe segmente de clienti si industrii".

BCR si-a mentinut cota de piata in cea mai mare parte sustinuta de cresterea creditarii pe zona corporate. Creditarea retail a fost incetinita de scaderea abrupta a cererii eligibile.

Bancherii de la BCR mai anunta ca banca are o pozitie puternica in ceea ce priveste lichiditatea si baza sa de capital este cu mult peste cerintele reglementarilor BNR.

Erste si-a sporit profitul net cu 10% in primul trimestru

Erste Group, care controleaza BCR, a inregistrat in trimestrul I un profit net de 255,2 mil. euro, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2009, in conditiile in care majoritatea subsidiarele din Europa Centrala si de Est au continuat sa opereze profitabil, a anuntat banca, potrivit NewsIn.

In primele trei luni din 2009, Erste Group obtinuse un profit net atribuibil proprietarilor societatii mama de 232,1 milioane euro.

Subsidiarele Erste din Cehia, Romania, Slovacia, Ungaria si Slovacia au inregistrat profit in primul trimestrul al acestui an, spre deosebire de cele din Serbia, care au trecut pe pierdere, si de cele din Ucraina, care si-au mai diminuat-o.

Activele grupului Erste au sporit de la sfarsitul anului trecut pana la 31 martie 2010 cu 3,1%, de la 201,71 miliarde euro la 207,99 miliarde euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri