Banca Comericala Carpatica (BCC) si-a adancit pierderea in trimestrul I de aproape 5 ori la 57,44 mil. lei (14 mil. euro), comparativ cu pierderea din perioada similara a anului trecut, in conditiile in care activele totale ale bancii au crescut cu 4%, potrivit rezultatelor transmise Bursei.
Activele bancii insumau 2,77 miliarde lei (676,3 milioane euro) la finalul primului trimestru, fiind cu 4% mai mari decat cele de 2,66 miliarde lei de la 31 martie 2009.

Banca Carpatica a inregistrat venituri totale de 177,33 milioane lei in trimestru I din 2010, in crestere cu aproape o treime (30%) fata de perioada similara de anul trecut, cand banca a avut incasari de 136,31 milioane lei.

In acelasi timp, costurile au crescut cu 59% in intervalul ianuarie - martie, pana la 234,76 milioane lei, fata de cheltuielile totale din primul trimestru din 2009, de 147,95 milioane lei.

Profitul operational al Bancii Comerciale Carpatica a crescut in primul trimestru la 30,18 milioane lei, in conditiile in care costul net al riscului de credit a insumat 87,78 milioane lei.

Raportul credite/depozite s-a mentinut subunitar, valoarea acestuia la finalul lunii martie fiind de 0,56.

Pentru sustinerea dezvoltarii bancii in aceasta perioada de turbulente economice, actionariatul a aprobat majorarea capitalului social al bancii cu 62,25 milioane lei, procesul de subscriere fiind in desfasurare, se arata intr-un comunicat al bancii.

La 31 martie 2010, lichiditatea imediata a inregistrat o crestere cu 20% fata de 31 martie 2009, ajungand la 41,98%, solvabilitatea bancii situandu-se la 11,36%.

"BCC parcurge in acesta perioada un amplu proces de reorganizare, ca urmare a aprobarii noului regulament de organizare si functionare al bancii. Prin implementarea noilor structuri organizatorice sunt avute in vedere in principal activitatile de vanzare si redefinire a caracteristicilor produselor si serviciilor", se mai arata in comunicat.

Banca Comerciala Carpatica SA are sediul central in Sibiu si este o banca autohtona, avand capital majoritar roman. In prezent, Carpatica detine o retea teritoriala de 200 de sucursale, agentii si reprezentante.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Banca are o capitalizare de 230,36 milioane lei, aferenta cotatiei de 0,1010 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei de luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri