Uniqa Asigurari (fosta Unita), companie de asigurari generale membra agrupului cu acelasi nume, a inregistrat un profit net de 2,47 milioane de lei in 2009, comparativ cu pierderea de 143 milioane de lei in 2008, potrivit datelor consolidate transmise de asigurator.
Astfel, in mai putin de un an de la preluarea de catre Uniqa Group, rezultatul financiar, care in 2008 era unul negaitv, compania inregistrand o pierdere de 143 mil de lei, a fost redresat, acesta fiind si principalul obiectiv al companiei pentru anul trecut, dupa cum se precizeaza in comunicat.

De asemenea, potrivit rezultatelor finale auditate, primele brute subscrise de catre Uniqa Asigurari in anul 2009 au totalizat 496,70 milioane de lei, in scadere cu 2,16% comparativ cu 2008, cand se inregistrau 507 milioane de lei prime brute subscrise din vanzari directe. „Scaderea inregistrata se incadreaza in tendinta generala de regres a pietei de asigurari, ce a fost afectata de efectele negative ale crizei economice la nivel mondial”, se mai spune in comunicat.

Numarul politelor de asigurare contractate, in 2009, a fost de 653.904 in cadrul Uniqa.

Unele linii de business au inregistrat insa cresteri. Primele subscrise pentru asigurarile de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte verde) au inregistrat o usoara crestere in 2009 fata de 2008, de 1,5%, nivelul acestora ajungand la 168 milioane de lei. De asemenea, asigurarile de raspundere civila generala au inregistrat o crestere fata de anul 2008, si anume 11,5%, inregistrandu-se un volum de prime de 4,36 milioane de lei.

Asigurarile de tip casco ocupa primul loc in portofoliul asiguratorului, primele subscrise pe aceasta linie de afaceri ridicandu-se la 271,11 milioane de lei, ceea ce reprezinta o pondere de aproximativ 55% in totalul portofoliului companiei.

Daunele platite aferente anului 2009 s-au ridicat la 412,95 milioane de lei, inregistrand o crestere cu 5,7% fata de anul 2008.

Uniqa Asigurari este companie membra a grupului omonim din Austria. Grupul este unul din cele mai mari din Europa Centrala in domeniul asigurarilor. In ultimii ani, lista tarilor in care grupul activeaza a fost extinsa si include, in prezent, Slovenia, Romania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, precum si Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru.

Profitul inregistrat pe 2009 al grupului Uniqa, conform datelor preliminare, este de 81,5 milioane Euro. O crestere semnificativa a profitului s-a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut. Conform acelorasi date preliminare neauditate, in al patrulea trimestru al anului 2009, grupul a inregistrat un profit de 39,5 milioane de euro, reprezentand cel mai bun rezultat trimestrial din ultimul an si jumatate si a realizat in acelasi timp o crestere de 1,2% a volumului de prime brute subscrise, ajungand la 5 miliarde de euro (confrom datelor preliminare, neauditate). Uniqa Grup are aproximativ 17.500 angajati, 7 milioane de clienti si aproape 15 milioane polite in 21 de piete regionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri