Groupama Asigurari a inregistrat in primul semestru o crestere a primelor brute subscrise cu 13,6% in Romania

Groupama Asigurari a incheiat primele sase luni ale acestui an cu o crestere de 13,6% a primelor brute subscrise fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 434 milioane lei, anunta compania.

”Rezultatele pozitive obtinute sunt in linie cu obiectivele noastre de crestere profitabila si confirma faptul ca ne indreptam in directia potrivita”, a declarat directorul general al Groupama Asigurari, François Coste, conform News.ro.

Asigurarile Non-Viata au crescut pana la 416 milioane lei, cu evolutii pozitive pe toate liniile de business, auto si non-auto. O crestere semnificativa a fost inregistrata pe linia Sanatate si Accidente, cu un procent de peste 30%. De asemenea s-a inregitrat o cresterea semnificativa, de peste 20%, si pe segmentul fermierilor.

Pentru 2016, asiguratorul, care are peste 1,1 milion de clienti individuali si circa 67.000 de companii, si-a propus o crestere a veniturilor de 5% si un profit de 27 milioane de lei, prin consolidarea pozitiei pe liniile CASCO, asigurari de locuinta si Property si acordand o atentie sporita segmentului asigurarilor de persoane.

Societatile cu cea mai mare pondere in piata RCA sunt Euroins, Carpatica si Asirom, care detin 51,1% din piata, urmate de City Insurance, Omniasig, Astra (date raportate la 30 iunie 2015), Allianz Tiriac, Groupama, Uniqa, Generali si ABC Asigurari, mai arata datele ASF. Numarul de contracte in vigoare existente la nivelul pietei la sfarsitul lui 2015 a fost de 5,1 milioane, iar numarul contractelor nou incheiate in aceeasi perioada a fost de 7,3 milioane.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri