Banca centrala nu vinde valuta pe piata pentru a sustine nu anumit nivel fixat pentru cursul de schimb, a precizat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.
Guvernatorul BNR a subliniat ca mecanismele de pe piata valutara sunt mult mai complexe si nu vizeaza mentinerea unui anumit nivel al cursului de schimb.

"Vanzarea de valuta pe piata este un mecanism mai complex. Nu vindem valuta ca sa tinem un nivel de curs. Sunt mecanisme care functioneaza mult mai complex", a explicat Isarescu.

Guvernatorul BNR a precizat ca rezerva valutara, in anumite limite, poate sa fie folosita si pentru credibilizarea si eficientizarea politicilor economice, mai ales cele monetare si de curs.

“A intervenit Banca Nationala ca sa pastreze cursul la 4,3?
Niciodata nu am spus asa ceva, dar asa a vrut sa inteleaga presa. Cand nu s-a mai aparat cursul, atunci s-a provocat o sperietura. Piata l-a adus inapoi de la 4,4, dar nici asta nu a fost extraordinar. Nu e bine sa dai o cifra pentru ca ati vazut ce s-a intamplat", a spus Isarescu.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat ieri un curs de referinta de 4,2596 lei/euro, cu 0,04% mai mare decat cel de marti, in conditiile in care cursul leului a oscilat in jurul nivelului de 4,26 lei/euro in prima parte a zilei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri