Portalul imobiliare.ro, controlat de compania New Century Holdings (NCH), a lansat, in colaborare cu Marsh Romania, unul dintre cei mai mari brokeri de pe piata asigurarilor si reasigurarilor, un serviciu de asigurare online a locuintelor.
Sectiunea portalului este dedicata celor interesati de incheierea unei polite de asigurare a locuintei. Cele doua companii lanseaza serviciul in contextul intrarii in vigoare a legii asigurarii obligatorie a locuintelor.

Portalul propune potentialior clienti asigurari facultative ale locuintelor, menite sa completeze asigurarile obligatorii, care protejeaza locuintele numai in limita a 10.000 de euro pentru locuintele de tip B (casa din paianta sau chirpici) sau 20.000 de euro pentru locuintele de tip A (casa din caramida sau beton armat).

Polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro pe an, in functie de categoria din care face parte locuinta si ofera protectie doar in cazul producerii de dezastre naturale (inundatii, alunecari de teren, cutremure), context in care alte riscuri pot fi acoperite printr-o asigurare facultativa.

Pe langa dezastrele naturale, asigurarea facultativa acopera o plaja mult mai larga de situatii de risc. Printre acestea se numara atat cutremurele, inundatiile, avalansele sau alunecarile de teren, cat si o serie de accidente provocate de oameni: incendii, explozii, caderea aeronavelor, coliziune cu autovehicule, cutremur, vandalism, greve, revolte, tulburari civile etc.

"Un alt avantaj al unei astfel de polite (n.r: facultative) este ca ia in calcul valoarea reala a imobilului, ceea ce inseamna ca si despagubirea primita in caz de accidente sau dezastre este semnificativ mai mare", explica cei de la imobiliare.ro.

In vederea stabilirii pretului unei polite facultative de asigurare a locuintei sunt luate in considerare tipul si valoarea imobilului. Suma care trebuie platita de catre beneficiar se raporteaza fie la valoarea de piata a imobilului, fie la cea de inlocuire (costurile necesare construirii).

Pentru a calcula nivelul primei de asigurare facultative, vizitatorii portalului pot folosi calculatorul pus la dispozitia vizitatorilor in acest sens. In aceasta etapa, vizitatorul Imobiliare.ro completeaza formularul din calculator asigurare, primeste o cotatie pe site si trimite o cerere, electronic, in baza cotatiei respective, cererea va fi procesata de Marsh.

Polita a fost creata de Marsh, iar de gestinunea politelor si procesul de vanzare si incheiere a contractelor de asigurare se ocupa brokerul impreuna cu portalul Imobiliare.ro. Totodata, Uniqa Asigurari este frunizorul politei, care urmeaza sa plateasca eventualele daune survenite in urma producerii riscurilor asigurate de polita facultativa.

„Spre exemplu, proprietarul unui apartament situat in Bucuresti si evaluat la 55.000 de euro ar trebui sa plateasca anual 63,9 euro (vezi tabelul de mai jos), indiferent daca se ia in calcul valoarea de piata sau cea de inlocuire. In acelasi timp, pentru o garsoniera evaluata la 40.000 de euro, polita anuala ajunge la 47,7 euro, in vreme ce, pentru o locuinta de 70.000 de euro, suma de plata urca la 80,1 euro”, potrivit imobiliare.ro. Pentru celelalte judete ale tarii, costurile de asigurare pentru imobile de valoare similara sunt ceva mai reduse.

Comparatie intre costurile la asigurare obligatorie si cea facultativa




Sursa tabel: Imobiliare.ro



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri