Directorul executiv (CEO) al Societe Generale, Philippe Citerne, a declarat ieri pentru Averea ca Banca Romana de Dezvoltare reprezinta circa 12-15% din totalul activitatilor de retail (credite catre persoanele fizice) din afara Frantei.

Afacerile din Franta creeaza circa 30% din totalul activitatii de retail a SocGen, iar BRD stapaneste cam 12-15% din totalul activitatilor externe de retail ale grupului, a spus Citerne. El ne-a declarat ca grupul francez s-a retras din privatizarea CEC din motive ce vor fi dezvaluite numai dupa incheierea procesului de privatizare. Procesul de privatizare nu s-a sfarsit, prin urmare nu vom comenta decat atunci cand se termina, sustine Citerne.

In schimb, Citerne spune ca SocGen cauta noi oportunitati de investitii in regiunea Europei Centrale si de Est. Cautam intotdeauna noi oportunitati de investitii. Suntem printre primele banci ca marime din regiune, cu prezenta in numeroase tari, precum Bulgaria, Romania, Cehia, Serbia & Muntenegru si altele, spune Citerne. Pentru 2006 banca din Romania va fi activa in noi domenii, spune presedintele BRD SocGen, Patrick Gelin.

In primul rand, incepand cu anul viitor vom desfasura operatiuni cu instrumente financiare derivate, cum ar fi tranzactiile swap euro/leu, proces care a intampinat dificultati pana in prezent, ne-a declarat Gelin, explicand ca grupul SocGen se afla printre primele in lume, cand vine vorba de tranzactii cu derivative. Apoi, vom dezvolta directia de creditare structurala a companiilor mari, spune Gelin. In ceea ce priveste administrarea fondurilor mutuale, avem nevoie de o schimbare in mentalitatea oamenilor, in sensul economisirii pe termen lung. Vom lansa noi fonduri de investitii mutuale la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, insa va fi dificil, intrucat cultura locala e bazata pe lichiditate si termen scurt si mai putin pe instrumente de economie pe termen mediu si lung, spune Gelin.

Presedintele BRD sustine ca, o data cu apropierea inflatiei din Romania de cifrele occidentale, economisirea pe termen lung va ocupa o pondere mai mare decat in prezent, intrucat clientilor le vor putea fi oferite dobanzi stabile. Miza principala a urmatorilor ani sunt instrumentele pe termen mediu si lung, sustine Gelin. El crede ca scaderea dobanzilor s-a datorat si aprecierii monedei nationale, insa ca stabilitatea leului este departe de a fi definitiva, in 2006 putand exista noi deprecieri ale acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri