Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut sindicalizat de refinantare de 180 de milioane de dolari companiei Alro, cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala, cu scopul sustinerii productiei si imbunatatirii energetice.
Pachetul de finantare este structurat sub forma unui imprumut de tip A/B, prin care BERD va acorda 75 milioane dolari, in timp ce diferenta de 105 milioane dolari este sindicalizata catre banci comerciale.

Imprumutul va refinanta datoria actuala a companiei, ajutand la consolidarea si restructurea acesteia pe termen lung. Acest proiect va imbunatati fluxul de numerar al companiei, sprijinind astfel Alro sa-si finanteze programul de investitii, se precizeaza intr-un comunicat emis de banca europeana.

Unul dintre principalele obiective ale investitiei - imbunatatirea eficientei energetice - va conduce la reducerea emisiilor de carbon cu 10%, au mai precizat oficialii BERD.

“Prin intermediul acestui proiect, BERD sustine una dintre cele mai importante companii din sectorul privat romanesc, ajutand compania sa se concentreze pe produsele cu valoare adaugata ridicata si pe imbunatatirea eficientei energetice”, a declarat Claudia Pendred, director BERD pentru Romania.

“Acordul de refinatare semnat cu BERD ofera companiei o baza buna pentru continuarea strategiei de dezvoltare, consolidand, de asemenea, structura financiara”, a declarat Marian Nastase, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Alro.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,7 miliarde euro in peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investitii suplimentare in valoare de peste 8,3 miliarde euro, conform informatiilor bancii.

BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sustine dezvoltarea economiilor de piata din tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tpa. Produsele Alro merg catre pietele din Uniunea Europeana, dar si in SUA si Asia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri