Alro se imprumuta de la Raiffeisen pentru a refinanta un credit de la BERD

Producatorul de aluminiu Alro Slatina contracteaza un credit de 137 milioane de dolari de la Raiffeisen pentru a refinanta un credit mai vechi de la BERD. Creditul de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a fost contractat in 2010.

Noul imprumut este atras de la un sindicat de banci condus de Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania.

“Acordul face parte din strategia noastra care se bazeaza pe consolidarea activitatii si pe axarea pe operatiuni de inalta eficienta”, spune Marian Nastase, Presedintele Consiliului de Administratie al Alro.

Alro garanteaza imprumutul cu active imobile principale, ipoteci mobiliare, ipoteci asupra drepturilor si despagubirilor din politele de asigurare care acopera bunurile companiei si care fac obiectul garantiilor constituite, precum si cu ipoteca asupra actiunilor firmei Alum, detinute de Alro si asupra actiunilor firmei Conef SA, detinute de Alro.

Creditul de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a fost contractat in 2010.

Citeste si:
Smart Energy, conferinta WS dedicata consumului eficient de energie
Inscrie-te la Smart Energy,...

Consortiul bancar este format din Raiffeisen Bank International si Raiffeisen Bank Romania, ambele in calitate de co-ordonator si aranjor principal mandatat (APM), Unicredit Bank, OTP Bank, Eximbank, Garanti Bank, Intesa SanPaolo Bank si Banca Transilvania. Alro a fost asistata in acest demers de firma de avocatura Zamfirescu, Racoti & Partners.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie de aluminiu primar si procesat, integrata pe verticala. Alro are o capacitate de productie instalata de 265.000 tone si isi vinde produsele in pecial in state din Uniunea Europeana, dar are si exporturi in SUA si Asia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri