BCR discuta cu Guvernul despre un program "Prima Casa 3" si a propus totodata ca garantiile date de stat in schemele Prima Casa sa fie de 50% din valoarea creditului, a declarat directorul general al bancii, Dominic Bruynseels, potrivit Mediafax.
"Ceea ce mi-ar placea sa faca Guvernul ar fi sa ne dea o garantie de 50%, pentru ca atunci am putea macar sa dublam marimea programului si sa punem creditele ipotecare la dispozitia mai multor oameni", a declarat seful BCR.

BCR a acordat pana acum peste 10.000 de credite in programele Prima Casa 1 si 2, in valoare totala de 430 milioane euro, avand o cota de piata de 35% pe aceste scheme ale guvernului.

Prin programul "Prima Casa", Guvernul garanteaza creditele pentru cumpararea unei locuinte in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Creditele prin "Prima Casa" au o rata a dobanzii EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

Citit mai multe despre Programul Prima Casa in alte tari – Asemanari si deosebiri cu Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri