Millennium Bank Romania si-a redus pierderile cu 32% in perioada ianuarie-septembrie, de la 26,7 milioane de euro anul trecut la 18,2 milioane de euro in acest an, potrivit datelor publicate de grupul financiar portughez care controleaza banca.
In lei, rezultatul negativ al Millennium Romania a fost cu 32,7% mai mic fata de primele noua luni ale anului trecut.

Castigul din operatiuni bancare a crescut cu 3,6%, de la 18,1 milioane de euro la 18,8 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului Millennium Bcp, citat de Mediafax.

Costurile operationale au scazut cu 3,2% in perioada analizata, de la 31,6 milioane de euro anul trecut la 30,6 milioane de euro in acest an.

Millennium Bank Romania avea la sfarsitul lunii septembrie un portofoliu de credite de 322 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 268 milioane de euro la sfarsitul lunii decembrie si cu 26,5% comparativ cu 255 milioane de euro in septembrie anul anterior.

Depozitele clientilor au scazut usor, de la 254 milioane de euro in decembrie la 253 de milioane de euro in septembrie. Comparativ cu depozitele de 240 de milioane de euro din septembrie anul trecut, Millennium Romania a inregistrat un avans de 5,2%.

Reteaua de sucursale a stagnat la 74, in timp ce numarul de angajati a urcat de la 694 in septembrie anul trecut la 723.

Profitul net la nivel de grup a urcat cu 22%, de la 178,1 milioane de euro in primele noua luni ale anului trecut la 217,4 milioane de euro in aceeasi perioada a acestui an, ca urmare a cresterii de peste noua ori a castigului generat de operatiunile internationale, de la trei milioane de euro la 26,6 milioane de euro. In Portugalia, profitul a urcat cu 9%, de la 175 milioane de euro anul trecut la 190,8 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri