Piraeus Bank Romania a vandut in acest an 120 kilograme de aur si 2.300 de monede, in suma de 4,2 milioane de euro, a declarat Alina Piciorea, director vanzari trezorerie, care anticipeaza ca ultima luna din 2010 va aduce noi vanzari record, conform Mediafax.
"Anul 2010 este in continuare marcat de evolutia spectaculoasa a pretului aurului pe pietele internationale, metalul pretios aducand investitorilor randamente de 28% in perioada ianuarie- noiembrie", a spus Piciorea.

Ea a spus ca, in pofida faptului ca analistii anticipau la inceputul anului ca pretul aurului va ajunge la 1.200 de dolari pe uncie in luna decembrie, deprecierea constanta a monedei americane a ridicat preturile spre valori record, de peste 1.420 dolari/uncie.

"Pierderea increderii in valute si orientarea catre bunuri tangiblie precum aur de investitie sub forma de lingouri si monede au dus la vanzari record pentru Piraeus Bank Romania in 2010", a continuat oficialul Piraeus Bank Romania.

Ea a adaugat ca atractivitatea aurului a crescut si in contextul impozitarii castigurilor obtinute din dobanzi bancare. Daca primii clieni au cumparat aur atrasi in primul rand de accesibilitatea si ineditul plasamentului, in prezent clientii opteaza pentru tranzactii semnificative din punct de vedere a cantitatii achizitionate, in scop investitional, a mentionat oficialul bancii.

"Ca urmare, in lunile mai si iunie au fost vandute peste 30 de kilograme de aur, clientii cumparand in medie peste 500 grame (16.000 euro)", a spus Piciorea.

Ea se asteapta ca pretul aurului sa se situeze la finele acestui an intre 1.400 și 1.500 de dolari/uncie, pentru ca in primul trimestru din 2011 sa testeze nivelul de 1.700 dolari/uncie.

Presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat recent ca principalele economii mondiale ar trebui sa ia in considerare adoptarea unui standard actualizat bazat pe aur pentru ghidarea cursurilor valutare.

Piraeus vinde aurul sub forma de monede si lingouri din octombrie 2009, dar ofera si posibilitatea rascumpararii pentru clientii care apeleaza la serviciul de custodie. Astfel, banca are garantia calitatii initiale, nealterate, a produselor din aur.

Piraeus a vandut anul trecut aur in valoare de 1 milion de euro, respectiv 35 kilograme de lingouri și 400 de monede.

Aurul este vandut sub forma de monede, cu o puritate de 916,7 ‰ - 22 karate, lingouri cu o puritate de 999,9 ‰ - 24 karate, sau sub forma de aur de cont, care nu presupune livrare fizica.

Pretul de vanzare fluctueaza in functie de cotatiile pe pietele internationale si include cheltuielile de prelucrare, transport si asigurare.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul bancii, pretul unui gram de lingou de aur a crescut de la 115 lei pe data de 13 octombrie 2009, de cand Piraeus vinde aur, la 170 de lei la data de 9 noiembrie 2010. Pretul unei monede a urcat de la 838 lei la 1.030 de lei la inceputul lunii mai la 1.310 lei in noiembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri