Proprietarii care au cumparat deja o asigurare facultativa ce acopera daunele produse de inundatii, cutremure si alunecari de teren nu vor mai trebui sa incheie si una obligatorie, presedintele Basescu promulgand legea care elimina necesitatea incheierii unei astfel de asigurari.
Potrivit Mediafax, companiile de asigurari implicate in sistemul de asigurare obligatorie ar putea pierde astfel prime de peste 30 milioane euro, ceea ce pune in pericol functionarea sistemului sau poate duce la majorarea tarifelor.

Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor.

Legea, adoptata in 16 noiembrie de Camera Deputatilor, prevede modificarea titlului Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, care devine "Lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor".

Noua lege defineste dezastrul natural drept "cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii, ca fenomene naturale" si include si Ministerul Administratiei si Internelor, alaturi de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, printre cei care trebuie sa adopte normele de aplicare.
De asemenea, legea prevede ca locuintele expertizate sesimic si incadrate la gradul I de risc nu vor fi asigurate decat dupa receptionarea lucrarilor de consolidare.

La articolul 3, care reglementeaza tipul de imobile pentru care se incheie asigurare, a fost introdus un alineat nou, potrivit caruia nu intra sub incidenta legii "persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie".

De asemenea, textul alineatului care prevedea ca "suma asigurata obligatoriu, precum si prima obligatorie aferenta pot fi modificate prin hotarare a Guvernului, in primii 5 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, iar dupa aceasta perioada, prin ordin al presedintelui CSA" a fost schimbat astfel incat suma si prima de asigurare pot fi modificate prin ordin al presedintelui CSA.

Afla aici ce riscuri acopera o polita facultativa de asigurare a locuintei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri