Amcham si Consiliul Investitorilor Straini au propus infiintarea Consiliului Consultativ Fiscal in toamna anului 2010, dar oficialii Ministerului de Finante au refuzat initiativa.

"Propunerea a fost, initial, refuzata de catre oficialii Ministerului de Finante, invocandu-se faptul ca exista deja comisia de dialog social ca si organ consultativ", a declarat pentru wall-street.ro Ionut Simion (foto), partener PwC si presedintele comitetului de fiscalitate din cadrul Amcham.

Situatia s-a schimbat in noiembrie, cand noul ministru de Finane a acceptat propunerea constituirii acestui Consiliu Consultativ Fiscal, fapt concretizat printr-o adresa oficiala primita de Amcham din partea Ministerului de Finante pe data de 7 decembrie 2010.

Citeste si:

Pe data de 6 ianuarie, Amcham şi Consiliul Investitorilor Straini au adresat o scrisoare oficiala Ministerului de Finante prin care au propus organizarea primei intalniri de constituire a Consiliului Consultativ Fiscal.

"Acesta se doreste a fi un organism de dezbatere a legislatiei fiscale si a propunerilor legislative venite din partea mediului de afaceri. In cadrul acestui organism consultativ, PwC Romania va fi reprezentata prin intermediul organizatiilor reprezentative ale comunitatii de afaceri la care face parte", a declarat Ionut Simion.

Consiliul va avea ca principal obiectiv rescrierea Codului Fiscal si va fi condus de Dan Lazar, secretarul de stat responsabil pe politici fiscale.

Codul Fiscal va fi rescris. Afla ce cred specialistii in fiscalitate

Codul Fiscal va fi rescris. Afla ce cred specialistii in fiscalitate