Consortiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale si Banca Comerciala Romana a semnat un contract de imprumut in valoare de 100 de milioane de euro cu Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, pentru finantarea "Fazei III" a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda - Otopeni.
Proiectul de investitii are o valoare estimata la 150 de milioane de euro, finantarea bancara in suma totala de 100 de milioane de euro fiind acordata pe o perioada de 10 ani. Cele doua banci ale consortiului au contribuit, in calitate de creditori directi in aceasta structura, cu suma de 50 de milioane de fiecare.

Acest contract a fost atribuit prin procedura de licitatie deschisa organizata de catre C.N. Aeroporturi Bucuresti S.A. in octombrie 2010.

Proiectul este legat de angajamentul asumat de Romania cu privire la aderarea la spatiul Schengen prin implementarea standardelor Schengen adecvate domeniului aeroportuar, precum si de evolutia pozitiva a traficului de pasageri avand ca tinta cresterea capacitatii de operare la 6 milioane de pasageri/an concomitent cu cresterea semnificativa a nivelului serviciilor.

Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" este cea mai importanta poarta aeriana a tarii, infiintata in anul 2010 prin fuziunea intre Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu

Noua institutie permite dezvoltarea coordonata a infrastructurilor aeroportuare astfel incat sa raspunda eficient strategiilor pe termen mediu si lung in domeniul aeronautic.

Banca Comerciala Romana si BRD - Groupe Société Générale sunt primele doua banci din sistemul bancar romanesc atat din punctul de vedere al activelor, cat si din cel al numarului de clienti si al retelelor de unitati pe care le opereaza.

Asistenta juridica a celor doua banci a fost asigurata de cabinetul international de avocatura Gide Loyrette Nouel, prezent in Romania din anul 1998 si implicat in tranzactii importante in domeniile fuziuni si achizitii si financiar-bancar asistand printre cei mai reprezentativi investitori de pe piata romaneasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri