Reprezentantii operatorului de telefonie mobila Vodafone au prezentat, in discutia avuta cu premierul Emil Boc, planurile companiei privind investitiile in Romania, apreciind ca tara a depasit perioada de criza economica si reprezinta o destinatie cu potential investitional, informeaza Guvernul.
Premierul Emil Boc si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, au avut o intalnire cu reprezentantii companiei Vodafone, in cadrul careia s-a discutat despre evolutia sectorului comunicatiilor in Romania si perspectivele acestuia, transmite Executivul intr-un comunicat citat de Mediafax.

"Reprezentantii Vodafone au prezentat, in cadrul intrevederii, planurile companiei privind investitiile in Romania, apreciind ca tara noastra a depasit perioada de criza economica si reprezinta o destinatie cu potential investitional", se arata in comunicat.

Premierul a afirmat ca Executivul va continua sa sustina, la nivel institutional, mediul de afaceri si sa stimuleze investitorii romani si straini sa-si mentina si sa-si extinda afacerile in Romania.

"Sprijinim investitiile straine si nationale, pentru ca scopul nostru comun este mentinerea si crearea de locuri de munca", a spus Boc. In acest context, seful Executivului a mentionat modificarile aduse Codului Muncii.

In ceea ce priveste dezvoltarea sectorului comunicatiilor, premierul a prezentat oportunitatile pe care le ofera investitiile sustinute de Guvern si finantate din fonduri europene, intre care si promovarea Proiectului de dezvoltare a unei infrastructuri de internet in banda larga in zonele defavorizate. Pentru acest proiect este disponibila suma de 84 de milioane de euro, prin intermediul fondurilor structurale (Axa prioritara III din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice). Obiectivul proiectului este acoperirea cu infrastructura broadband a teritoriului national, indeosebi localitatile din spatiul rural.

In acest context, reprezentantii Vodafone au aratat importanta pe care o are dezvoltarea retelei de internet in zonele rurale, se mai arata in comunicat.

La intrevederea de la Palatul Victoria au participat Vittorio Colao, CEO Vodafone Group, Michel Combes, CEO Vodafone Europe Region, Inaki Berroeta, CEO Vodafone Romania, si Marian Velicu, Corporate Affairs Director.

Surse oficiale au declarat anterior, agentiei MEDIAFAX, ca reprezentantii Vodafone i-au vorbit sefului Guvernului, intr-o discutie cu ocazia intalnirii de la Palatul Victoria, si despre problema amenzii stabilite de Consiliul Concurentei, apreciind ca decizia este exagerata si ca o vor contesta in instanta.
Potrivit acestora, premierul a luat nota de pozitia Vodafone, fara sa raspunda.

In luna februarie, Consiliul Concurentei a amendat Orange Romania si Vodafone Romania cu 63 milioane de euro, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro, reprezentand putin peste 3% din cifra de afaceri a operatorilor in 2010.

Presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu, a declarat atunci ca aceasta este cea mai mare amenda decisa de institutie de la infiintare si ca operatorii au dreptul sa conteste in justitie.

Investigatia CC a fost declansata in anul 2006, ca urmare a unei plangeri depusa de Netmaster Communications SRL si are ca obiect un posibil abuz de pozitie dominanta savarsit de catre Orange, Vodafone si Romtelecom pe piata serviciului de terminare a apelurilor la puncte fixe/mobile in propria retea publica de telefonie.

Netmaster Communications a reclamat faptul ca o parte dintre apelurile internationale ale clientilor sai fusesera blocate de Orange, Vodafone si Romtelecom.

In prezent, Netmaster Communications nu mai exista, fiind radiata (fuziune prin absorbtie), iar ultima inregistrare la Oficiul National al Registrul Comertului (ONRC) este data din 30 septembrie 2008.
Reprezentantii Vodafone Romania au anuntat, in luna februarie, ca vor contesta decizia Consiliului Concurentei, aratandu-se "surprinsi si dezamagiti" de decizia Consiliului Concurentei.

"Suntem surprinsi si dezamagiti de decizia anuntata de Consiliul Concurentei in investigatia privind abuzul de pozitie dominanta fata de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Romania considera ca nu a intreprins nicio actiune care sa impiedice accesul Netmaster Communications la reteaua sa, in vederea derularii traficului de apeluri internationale, punct de vedere exprimat si pe parcursul investigatiei. Vodafone Romania va contesta decizia Consiliului Concurentei in justitie", a transmis Vodafone Romania.

Vodafone Romania si Orange Romania sunt primii doi operatori locali de telefonie mobila.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri