Sustinem concluzia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) ca piata din Romania este competitiva si reglementarea aceastei piete ar descuraja investitiile in dezvoltarea de retele de comunicatii electronice de mare viteza, ceea ce ar face dificila atingerea obiectivelor legate de gradul de penetrare a broadband-ului, stabilite prin Agenda Digitala pentru Romania 2020, au transmis, vineri, oficialii operatorului UPC Romania.

Mai mult, numeroase studii demonstreaza efectele benefice pentru utilizatorii finali ale unei concurente bazate pe infrastructura, intrucat ĩncurajeaza inovatia, dezvoltarea de noi tehnologii, produse si servicii la un pret corect.

Oficialii RCS&RDS, alt operator care deja ofera Internet fix broadband, s-a aratat de asemenea de acord cu afirmatiile UPC.

De cealalta parte insa, operatorii telecom Orange si Vodafone nu sunt de acord cu o piata nereglementata a Internetului broadband, Romania neputandu-se alinia, in acest ritm, Agendei Digitale la care Romania a aderat.

"Consideram ca decizia ANCOM, de a-si «lua concediu» intr-un moment in care piata are nevoie mai mult ca oricand de reglementare, este gresita. Ea va avea consecinte negative asupra utilizatorilor, care astfel nu vor avea posibilitatea sa aleaga dintr-un numar suficient de mare de oferte si sa beneficieze de o competitie reala pe piata de internet fix", spun reprezentantii Orange Romania.

Potrivit operatorului, decizia ANCOM impiedica o competitie reala intre toti jucatorii prin mentinerea barierelor de intrare pe piata de internet fix, in beneficiul operatorului dominant pe aceasta piata.

Ravinde Takkar, CEO al Vodafone, a subliniat intr-un scurt interviu acordat wall-street.ro ca nu este de acord ca piata sa nu fie reglementata si ca inegalitatile legislative lovesc in potentialul pietei de broadband. Citeste saptamana viitoare, exclusiv in wall-street.ro, interviul cu Ravinder.

“Am luat nota de decizia ANCOM si consideram cu tarie ca exista loc semnificativ pentru imbunatatiri. Credem ca inca mai este timp ca ANCOM sa ia decizia corecta si sa asigure un nivel crescut de competitivitate, ce va aduce doar beneficii utilizatorilor romani si va sprijini promisiunea Romaniei de a isi indeplini angajamentele luate in cadrul Agendei Digitale. Urmand pasii procedurali, vom urmari in mod activ acest subiect si in urmatoarele etape ale procesului, la nivel European”, conform oficialilor companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri