Aproximativ 70% (4,8 miliarde) din telefoanele mobile active in 2015 vor costa in medie sub 100 de dolari, mai putin cu 68 de dolari decat in prezent, scaderea datorandu-se concurentei tot mai mari dintre producatori, dar si interesului tot mai mare al acestora pentru tarile cu venituri mici si mijlocii precum China si India, arata un studiu realizat de compania Evalueserve.
Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile, a inregistrat o scadere a pretului mediu de vanzare de aproximativ 39% intre 2005 si 2009, iar Samsung, al doilea jucator in domeniu, si-a diminuat preturile cu in jur de 33% in aceeasi perioada.

In prezent, pretului mediu al unui telefon mobil este aproape de 170 de dolari.

La finalul lui 2010 existau circa 5,3 miliarde de utilizatori de telefonie mobila, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila la nivel mondial fiind de circa 70%. Conform Evalueserve, numarul celor care folosesc telefonul mobil va creste la 6,8 miliarde de persoane pana in 2015.

Anul trecut, vanzarile de telefoane la nivel mondial au crescut cu 31,8% la 1,6 miliarde de unitati in 2010, iar cele de smartphone-uri cu 72,1% la 296,6 milioane de exemplare, terminalele inteligente ajungand astfel sa reprezinte 19% din totalul telefoanelor vandute, conform companiei de cercetare Gartner.

Citeste si Smartphone-urile castiga teren. Pariurile operatorilor telecom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri