Furnizorul de servicii si solutii software EBS Romania vrea sa angajeze 100 de persoane anul acesta si de asemenea sa deschida o filiala in Capitala, a declarat pentru wall-street.ro, Daniel Metz, directorul general al companiei cu afaceri de 6,7 milioane de euro in 2010.

In 2010, EBS Romania si-a majorat afacerile cu 12% fata de 2009, iar pentru acest an managerul estimeaza o crestere a businessului la 8,7 milioane de euro avansul fiind determinat mai ales de clientii de pe piata externa. EBS Romania apartine de grupul EBS, din care mai fac parte companiile Consulting, Msg Systems Romania si DocEssensis.

“Recesiunea economica din Europa de Vest, indeosebi din spatiul germanic pe care ne-am focusat, a trecut. Investitiile demarate la inceputul crizei ne-au oferit perspective astfel incat in momentul in care economia germana a inceput sa reporneasca am fost pregatiti sa profitam de acest lucru. Aici ma refer indeosebi la atacarea unui nou segment de piata, cel al serviciilor de dezvoltare si application management in domeniul SAP (n.red cel mai mare producator global de software de business). Din acest motiv, 2010 a fost unul foarte bun pe piata externa si la fel de slab ca si 2009 pe piata locala”, explica Daniel Metz (foto).

Ponderea clientilor din strainatate reprezinta circa 85% din afacerile EBS Romania, in timp ce inainte de criza procentul era in jurul a 75%.

Printre cei mai importanti clienti straini ai companiei se numara Haufe-Lexware, Hansalog, Wilken, Cirquent, Annotext, Dornier, EnBW, SAP, TDS, SNP, Realtech. Cele mai mari venituri pe plan extern sunt realizate in Germania, unde compania ofera servicii de analiza, dezvoltare, implementare si suport.

Pe de alta parte, EBS Romania are in jur de 150 de clienti pe piata locala, printre cei mai importanti fiind Armatura, Delphi Packard, Electrolux, Star Transmission Cugir, Eurobody, Autonet Satu-Mare si SAB Miller. In Romania, cele mai bine vandute produse EBS sunt solutiile Clarvision ERP si Clarvision Salarizare si implicit serviciile de implementare, consultanta suport si mentenanta aferente acestor aplicatii.

“Efectele crizei financiare si recesiunea din segmentele de piata in care suntem activi au condus la deteriorarea businessului ERP(n.red. solutii pentru gestionarea resurselor intreprinderii) pe piata locala. Speram ca anul 2011 sa ne aduca oportunitati mai multe in Romania. Din pacate, un numar mare de procese de vanzari sunt blocate din cauza greutatii in implementarea unor proiecte finantate din fonduri europene. Multe firme sperau ca prin aceste finantari sa-si poata optimiza infrastructura IT, iar blocajele au avut un impact negativ asupra pietei ERP locale. Percepem piata locala ERP cu un optimism rezervat”, explica Daniel Metz, directorul general al companiei.

Astfel, in 2011, conducerea EBS Romania va pune accentul pe cresterea vanzarilor si implementarilor de solutii SAP pe piata locala.

Totodata in acest an, conducerea furnizorului de solutii IT vrea sa angajeze cel putin 100 de persoane si sa ajunga astfel la peste 500 de salariati.

EBS are mai mult de 400 de salariati, dintre acestia 345 lucrand la sediul central al companiei din Cluj, 50 in Sibiu si cinci in Brasov.

Filiala de la Sibiu este un centru de competenta pentru tehnologiile Java, .NET si ABAP si sprijina activitatea companiei pe piata externa, iar cea din Brasov deruleaza activitati de vanzarii si consultanta pentru piata locala pentru solutiile SAP si Clarvision ERP.

In 2011, Metz isi doreste sa deschida o sucursala si la Bucuresti, aceasta urmand sa ofere servicii de consultanta si suport in domeniul SAP, atat pentru Romania cat si pentru strainatate.

Anul trecut grupul EBS a investit peste 0,5 milioane de euro in noi domenii de business, indeosebi in zona SAP, in pregatirea angajatilor. De asemenea, pentru acest an si-a bugetat investitii de circa 0,5 milioane de euro, o parte importanta din suma fiind destinata deschiderii biroului din Bucuresti.

Anul trecut, compania a avut un profit net de 0,84 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de 2009, iar pentru acest este bugetat un avans la aproximativ 1,2 milioane de euro.

EBS Romania a fost infiintata in anul 2000 ca filiala a unei companii din Germania. In prezent, are aproximativ 400 de angajati si colaboratori externi care lucreaza in Cluj, Sibiu si Brasov.

Compania detinuta de Daniel Metz (75%) si germanul Thomas Andreas Kammerle (25%) are parteneri strategici pe piata IT precum SAP Romania, Microsoft, IBM, Oracle si afaceri de circa 6,7 milioane de euro in 2010.

Pana in 2015, conducerea grupului format din companiile EBS Romania, Consulting, Msg Systems Romania si DocEssensis isi doreste ca acesta sa ajunga la 1.000 de angajati.

Citeste si Profil IT-Daniel Metz, EBS Romania: Mi-ar placea sa dictez gadgetului e-mailuri, iar acesta sa execute

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri