Fondul de investitii 3TS Capital Partners a cumparat prin 3TS Cisco Growth Fund un pachet minoritar din Avangate, companie de plati online de software la nivel international, parte din grupul Gecad, detinut de antreprenorul Radu Georgescu.
Avangate va primi o investitie de 4 milioane de euro in urmatoarele sase luni. Oficialii celor doua companii nu au precizat ce pachet de actiuni a fost achizitionat. Avangate a colaborat cu firma de avocatura CMS Cameron McKenna si cu cea de consultanta financiara PricewaterhouseCoopers.

Aceasta este a doua tranzactie intre 3TS Capital Partners si grupul Gecad, 3TS Cisco Growth Fund III si fondul de investitii Global Finance cumparand in urma cu patru ani 11,76% din actiunile producatorului de solutii de mesagerie electronica Gecad Technologies /Axigen pentru doua milioane de euro.

“Ne-au atras expunerea internationala foarte mare si faptul ca Avangate are cateva caracteristici tehnice foarte bune printre care si sistemul de gestionare offline/online a comenzilor”, a explicat pentru wall-street.ro, Mihai Sfintescu, directorul de investitii al 3TS Capital Partners.

El a adaugat ca fondul de investitii pe care il reprezinta isi doreste sa se extinda in urmatoarea perioada pe piata din SUA, zona in care si Avangate urmareste sa isi dezvolte businessul.

Negocierile au inceput in primavara anului trecut, iar contractul a fost semnat in februarie anul acesta.

Pe de alta parte, achizitia unui pachet minoritar din Avangate este a doua tranzactie in care este implicat Radu Georgescu in aproximativ jumatate de an, in vara 2010 antreprenorul cedand 83% din integratorul de solutii de comert electronic Gecad Epayment catre grupul sud-african Naspers.

Radu Georgescu este la patra tranzactie, prima fiind in 2003, cand a vandut tehnologia RAV Antivirus catre Microsoft.

Infiintata in 2005, Avangate este fosta divizie internationala a Gecad Epayment, companie de care a fost separata anul trecut dupa tranzactia cu Naspers. Compania a avut o evolutie ascendenta, dublandu-si veniturile aproape in fiecare an, potrivit oficialilor Avangate.

"Anul trecut am facut aceasta separare dintre Avangate si Epayment pentru ca era o combinatie care le tinea pe amandoua in loc si acum dupa ce am vandut Epayment, 2011 este un an in care Avangate isi va dubla cifra de afaceri si o sa inceapa sa stea pe picioarele ei", afirma de curand pentru wall-street.ro, Radu Georgescu (foto sus).

Cifra de afaceri a Avangate nu este publicata la Ministerul de Finante, compania avand sediul in Olanda, unde depune si datele financiare.

"Aceasta investitie minoritara a facut parte din planurile Avangate pentru a ne putea indeplini obiectivele pe termen mediu. Capitalul va fi destinat in principal dezvoltarii operatiunilor Avangate in America de Nord si Europa, precum si inovatiei in tehnologie", a afirmat Carmen Sebe, directorul general al Avangate.

Ea a declarat pentru Wall-Street ca actionarii sunt interesati in special de estinderea prezentei in SUA si in Europa de Vest. Anul trecut, America de Nord a insemnat circa 45% din sumele tranzactionate de Avangate, iar Europa 35%. Valoarea vanzarilor tranzactionate de Avangate era estimata la 70 de milioane de euro anul trecut, dublu fata de 2009.

De altfel, Radu Georgescu afirma in urma cu aproximativ o luna ca Avangate va miza din 2011 din nou pe piata din SUA, dupa ce timp de mai multi ani a fost pus accentul pe zona Orientului Mijlociu, Rusia, China si Japonia din cauza crizei economice.

De asemenea, managementul isi doreste sa dezvolte “puternic” zona de tehnologie.

“Vor fi investitii in platforma de comert electronic, in integrarea solutiilor pe care le avem momentan, in capabilitati de localizare si personalizare pentru ca utilizatorii nostri sa poata patrunde cat mai eficient si rentabil pe piete noi”, mai spune Carmen Sebe (foto jos).

Compania are peste 1500 de clienti, printre acestia numarandu-se BitDefender, Kaspersky Lab, Lavasoft, DVD Fab, Caphyon, Syncro Soft.

Avangate are 70 de angajati in cele patru birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) si Bucuresti. Pana la finalul anului numarul de salariati va ajunge la 110.

Conducerea companiei vrea ca pana in 2015 sa ajunga la tranzactii de un miliard de dolari si sa se coteze pe bursa Nasdaq deoarece aceasta "este cea mai importanta piata de capital pentru companiile tehnologice", dupa cum afirma Sebe in octombrie anul trecut.

“Planurile de crestere si cotare la Nasdaq raman neschimbate. Investitia primita de la 3TS Cisco Growth Fund este parte a acestor planuri si ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele pe termen mediu. Cotarea pe Nasdaq ramane ca obiectiv pentru 2015”, mai spune CEO-ul Avangate.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii de investitii financiare din Europa Centrala si de Est, actionand in intreaga regiune prin birouri in Budapesta, Bucuresti, Praga, Viena si Varsovia.

3TS targeteaza investitii in sectoarele aflate in dezvoltare incluzand servicii, media & marketing, tehnologie, telecom, energie si mediu. Investitorii din cadrul fondurilor 3TS, totalizand peste 200 milioane de euro, includ, printre altii 3i, Cisco, Sitra, EBRD si KfW.

Pe piata locala, 3TS Capital Parteners poarta negocieri cu mai multe companii, insa nu este stabilit un buget de achizitii pentru acest an, sumele fiind stabilite per proiect, a mai declarat Mihai Sfintescu, directorul de investitii al fondului.

Managerul a adaugat ca 3TS Capital Partners este interesat sa investeasca in urmatoarea perioada in Romania in companii din IT&C, media digitala, servicii si telecom.

In Romania, 3TS Cisco Growth Fund a mai achizitionat in 2009 un pachet minoritar din publisherul online Internet Corp, compania care editeaza mai multe site-uri printre care wall-street.ro, 9AM.ro si Kudika.ro

Totodata, 3TS Capital Partners detine actiuni la compania de salubritate Romprest. In februarie anul trecut, alaturi de 3i, fondul de investitii a realizat exit-ul din lantul de clinici private Regina Maria (fosta Centrul Medical Unirea), tranzactie fiind estimata in jurul a 35-40 de milioane de euro.

Citeste siMarja medie de profit a Avangate, de 5 ori mai mare decat a Gecad ePayment



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri