Numarul terminalelor smartphone se va tripla pana in 2015 la circa 7,5 milioane de unitati datorita interesului utilizatorilor pentru dispozitive performante care permit accesul la viteze tot mai mari de internet, a declarat Dragos Chivu (foto), directorul general al Nokia Siemens Networks, filiala unuia dintre cei mai mari furnizori de echipamente de telecomunicatii la nivel mondial.
In prezent pe piata locala exista circa doua milioane de telefoane inteligente.

Anul trecut pe piata locala s-au vandut circa 3,5 milioane de telefoane, cele smartphone reprezentand aproximativ 10% dintre acestea.

Insa operatorii de telecomunicatii se asteapta ca ponderea terminalelor inteligente sa creasca semnificativ in urmatorii ani datorita dorintei utilizatorilor de a avea acces la internet pe mobil si ca urmare a preturilor tot mai mici. Vodafone estimeaza ca in acest an, telefoanele smartphone vor reprezenta in jur de 30% din totalul telefoanelor vandute in Romania.

Cresterea semnificativa a numarului de astfel de terminale va fi impulsionata si de lansarea serviciilor 4G, prin care vitezele de acces la internet vor ajunge pana la 100 de Mbps fata de maximumul de 21,6 Mbps ce se poate atinge in prezent prin ofertele 3G.

Potrivit sefului Nokia Siemens Networks lansarea serviciilor 4G ar putea avea loc in aproximativ un an si jumatate, cel mult doi ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri