Penetrarea globala mobila a atins 91% in trimestrul trei din 2012, numarul total al conexiunilor fiind de circa 6,4 miliarde. In Europa Centrala si de Est penetrarea este de 128%, intrucat mai multi clienti au mai multe abonamente, conform unui studiu Ericsson,prezentat de compania suedeza la o conferinta globala in Brazilia.


Numarul total de abonati pe plan global a fost in trimestrul trei de 4,3 miliarde. Cresterea de la an la an a fost de circa 9%.

China a atras in cele trei luni 38 de milioane noi abonamente, Brazilia 9 milioane, Indonezia 7 milioane si Filipine 5 milioane.

India, surprinzator, a PIERDUT 18 milioane de abonamente in trimestrul trei, Ministerul Comunicatiilor din regiune eliminand din calcul abonamentele inactive.

Numarul de abonamente broadband a crescut cu 55% de la an la an, ajungand la peste 1,4 miliarde.

Aproximativ 40% din terminalele mobile vandute in trimestrul trei au fost smartphone-uri, comparat cu 30% pe intreg anul 2011. Per total insa, daca luam in calcul toate terminalele mobile in uz, doar 15% sunt smartphone-uri. Acest lucru indica, inca o data, spatiul mare de crestere pe acest segment.

LTE creste puternic, circa 13 milioane de abonamente fiind adaugate in trimetrul trei. GSM/EDGE a adaugat circa 20 milioane de noi abonamente si WCDMA/HSPA circa 65 milioane.

Pana la finalul lui 2012 numarul total de abonamente mobile va depasi 6,6 miliarde iar pana la finalul lui 2018 Ericsson estimeaza ca vor depasi 9,3 miliarde. Numarul total de abonamente de Internet mobil va fi la finalul lui 2012 de 1,5 miliarde si vor atinge 6,5 miliarde pana in 2018.

Wall-Street.ro va reveni, exclusiv din Brazilia, cu informatii privind evolutia tehnologica/a comunicatiilor anuntata pentru urmatorii ani.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri