Actionarii Prime Telecom, unul dintre cei mai mari operatori independenti de telecomunicatii pe piata locala, sunt abordati la fiecare trei luni pentru a vinde compania, dar in prezent acestia nu sunt in negocieri pentru o tranzactie, a declarat pentru wall-street.ro, Marius Ionescu, vicepresedinte si director de marketing al companiei.
Ziarul Financiar a scris despre o posibila achizitie a companiei Prime Telecom de catre Telecom Italia, cel mai mare jucator din telecomul Italian.

“Discutii au fost cu mai multi operatori, inclusiv cu Telecom Italia. La fiecare trei luni ne abordeaza cate un operator din tara sau din afara”, a mai spus Marius Ionescu (foto), adaugand ca actionarii iau in calcul posibilitatea de a vinde compania, dar in prezent nu sunt negocieri si nu exista nimic concret.

Chiar daca au existat mai multe oferte pentru achizitia companiei, acestea nu s-au concretizat intrucat interesele posibililor cumparatori au fost diferite de cele ale actionarilor Prime Telecom.

“Suntem vizati de aceste discutii pentru ca suntem cel mai mare operator de telecomunicatii independent”, mai spune Ionescu.

Cel mai important activ al companiei este prezenta prin propria retea in toate cele 42 de orase resedinta de judet din Romania.

“Am ajuns la aceasta acoperire extinsa in urma unui proiect care a fost realizat in 6-7 luni. Este o acoperire semnificativa. Firma are in vedere dezvoltarea in continuare a acestei infrastrusturi prin investitii de 2 milioane de euro in 2011"

Anul trecut, Prime Telecom a inregistrat afaceri de 8,8 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2009. Pe de alta parte, profitul operational raportat anul trecut a fost de 2,1 milioane de euro.

“Anul 2010 nu a fost insa simplu, cu toate acestea am reusit sa crestem. Am avut si noi clienti care au intrat in insolventa si ne-am confruntat cu pierderi constante de business pe fondul contextului economic dificil. Totusi, printr-o politica comerciala agresiva, anul trecut a fost mai bun pentru ca nu au mai existat reasezarile masive de pret din 2009. Am reusit sa crestem pe o piata in scadere pentru ca ne-am stabilizat baza de clienti si toate contractele noi semnate anul trecut au reprezentat venituri in plus”, explica Ionescu.

El nu a precizat care este numarul de clienti ai Prime Telecom, insa compania este printre cei mai mari jucatori de telecomunicatii pe segmentul de businesss.

Pentru acest an managerul companiei cu 120 de angajati estimeaza o crestere a businessului pana la aproximativ 9,5 milioane de euro, insa cifra nu include si proiectele speciale de infrastructura care ar putea aparea odata cu revenirea pietei de telecom.

Prime Telecom este o companie cu capital integral romanesc, care a fost infiintata in anul 2000 si care ofera servicii de internet, telefonie, transport de date, solutii de hosting si colocare, proiectare si instalare retele de date.

In anul 2008 Prime Telecom a fuzionat cu Net Vision Telecom, iar in toamna lui 2009 compania a fuzionat si cu operatorul local VipNet.

Actionarii companiei sunt: Cristian Grigore (59,3%), Adrian Nicolae Ionescu (23,8%), Marius Catalin Ionescu (6,89%), Claudiu Silviu Amortoaie (6,89%), Dorin Adi Slabu (0,49%), Andrei Stirbu (0,49%), Carmen Maria Pirvu (0,49%) si Gabriel Dulcu (1,50%).

Principalii concurenti ai Prime Telecom sunt Euroweb Romania si GTS Telecom.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri