YouTube a inceput vineri sa implementeze YouTube Live, un nou serviciu de streaming care va permite transmiterea de imagini in direct pe cel mai mare site video din lume. Pentru inceput, compania americana a lansat pagina Youtube.com/live unde poti sa urmaresti evenimente transmise in direct sau sa adaugi evenimente in calendar.
Planul companiei este sa introduca, initial in SUA si apoi in mai multe state, versiunea beta a platformei YouTube Live, permitand partenerilor fideli sa transmita continut in direct.

“Scopul este sa permitem catre mii de parteneri sa transmita de pe canalele lor continut, in direct, pe YouTube. Pentru a pastra o calitate buna a transmisiilor, vom introduce aceasta facilitate treptat”, conform oficialilor companiei.

Google, compania care detine YouTube, a mai folosit platforma pentru transmisiuni punctuale si in trecut, punctual, in cazul anumitor evenimente precum concerte sau competitii sportive. Diferenta este ca, incepand de saptamana aceasta, anumiti utilizatori vor putea transmite in direct, continuu.

Wall-Street Journal speculeaza ca Google ar putea investi pana la 100 de milioane de dolari in acest proiect. Odata cu implementarea acestui serviciu, YouTube ar putea deveni mult mai competitiv decat orice alt concurent de pe piata, cum sunt Hulu, Amazon sau Netflix.

In prezent nu s-a anuntat daca YouTube Live va fi disponibil si pe terminale mobile/tablete dar, cel mai probabil, asa va fi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri